Želite da pojednostavite svoj izgled, ali niste skloni minimalizmu? Evo kako da organizujete svoj kapsula garderober. Modna kapsula podrazumeva skup odevnih predmeta koji najbolje pristaju uz vašu građu, ističu obline i vešto skirivaju nedostatke. To je udobna, praktična i autentična garderoba koja na jednostavan način prikazuje jednu stranu vašeg karaktera.

Ono što je važno istaći jeste da modna kapsula ili kapsula garderober ne prati slepo trendove, osobe koje praktikuju ovu vrstu kupovine bespotrebno ne gomilaju garderobu, već uvek kupuju nešto što može da se kombinuje na više načina. Ako ste umorni od punog garderobera, a i dalje nemate šta da obučete, možda bi bilo najbolje da pokušate da izdvojite stvari koje mogu da se kombinuju više puta, odnosno da pokušate da se prilagodite trendu modne kapsule.

Šta od stvari ostaje u garderoberu?

Između 10 i 20 komada praktične, kvalitetne garderobe uključujući farmerke, majice i bluze, kožna ili teksas jakna, kaput, crna haljina, blejzer, jedna ili dve suknje i klasična košulja. Samo nekoliko minuta provedenih na Pinterestu bi vas navelo da razmišljate o ovom trendu, shvatili biste da je potrebno da u garderoberu imate samo crne, bele, sive i krem stvari. Ovo je odličan izbor za moderne, zaposlene žene koje žele da izgledaju dobro svakog dana. Znate onu jednu osobu koja na najbolji mogući način iznese crno-belu kombinaciju? Uz minimalno napora možete da izgledate upravo tako!

Da, možda izgledate uzvišeno i sofisticirano kombinovanjem bele majice sa sivim blejzerom i crnim pantalonama, ali ako se vi u tome osećate lepo, onda uživajte u svom stilu!

Ljubitelji boja

Ljubitelji štampe i boja ne smatraju da je ovaj način odevanja inspirativan, jer ako volite da se zabavljate sa bojama i eksperimentišete sa stilovima nećete moći tek tako da se ukalupite u jedan stil. Ipak, nakon određenog vremena će vam biti žao jer ranije nista krenuli ovim putem.

Pročitajte i ovo: #Styleguide: Savršeni garderober za praznike

Velika je razlika između ograničene kapsule i ogromnih garderobera na koje smo svi navikli, ali stručnjaci kažu da su prepuni garderoberi loša navika i zbog toga bi trebalo to da promenite. Mediji su imali ogroman uticaj na širenje trendova koji diretkno utiču na sticanje ličnog stila. Konstantno razmišljanje o tome da li je nešto što vam se dopada in ili ne, odbacuje vašu maštu i postajete pobornik određenog trenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylwia (@sylwiagrad_)

Uživajte u svojoj jedinstvenosti

Ormari u kapsulama su ekološki prihvatljiv način oblačenja jer kupujete manje, ali kvalitetnije komade koji su klasični, pa ćete te komade samim tim nositi duže.

Ne pokušavajte da ukrotite svoj stil u korist estetike

Nema potrebe da bacate sve što imate da biste počeli ispočetka, procenite svoju garderobu i klasifikujte stvari koje već nosite. Kreirajte nove kombinacije od starih, a onda kupite šta vam nedostaje. Ne pokušavajte da urkotite svoj stil u korist estetike, proslavite svoju jedinstvenost i ne plašite se da se istaknete.

Ulaganje u skuplje komade nije uvek moguće, ali to nije suštinski bitno koliko prakktičnost i kvalitet vaših komada. Birajte kvalitetne materijale koji se uklapaju u vaš budžet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@betinauzunova)

Kako je modna kapsula postala popularna?

Donna Karan je 1984. godine u prvoj kolekciji lansirala Sedam jednostavnih komada – koju čine bodi, sako, suknja, pantalone, džemper od kašmira, kožna jakna i haljina za veče. Tako su žene mogle da kreiraju beskonačan broj udobnih odevnih kombinacija a da ne žrtvuju svoju ženstvenost ili šarm.

Pročitajte i ovo: Jeans koji se savršeno uklapa uz zimsku obuću

Naslovna fotografija: instagram.com/betinauzunova

Dragana Stojanović

Comments