Najpopularnije boje za kosu u 2024. vam donose pregršt mogućnosti da transformišete svoj izgled. Promena vaše boje kose je jedan od najlakših načina za novogodišnju promenu, a postoji toliko mnogo opcija.

Kako da ostanete u toku sa trendovima, a da istovremeno pronađete nešto što vam odgovara? Vreme je da otkrijete najpopularnije boje kose za 2024. – od sitnijih osvežavanja nijanse do potpunog preobražaja.

Najpopularnije boje za kosu u 2024.

Zlatnoplava

Margot Robbie, Brie Larson i Sydney Sweeney su samo neke od poznatih ličnosti koje su nosile ovu boju kose. U pitanju je izvlačenje prirodnih, zlatnih pramenova koji kosi dodaju svetlucavi, blistavi efekat. Inspirisana je Botičelijevom sklonošću da koristi pravo zlato na svojim slikama ženske kose, dozvoljavajući svetlosti da se na njoj prelomi baš kako treba.

Tražite finije pramenove sa više prostora između, dok koren možete ofarbati bojom koja je jedna do dve nijanse svetlija od vaše prirodne osnovne boje.

Zlatna bronde nijansa

Ova nijansa je savršena za nekoga sa tamnom do srednje braon prirodnom nijansom kose. Da biste postigli bronde nkosu, u salonu tražite pomešaju toplu i neutralnu zlatnoplavu nijansu i izvuku vam premenove pomoću folije.

Prilikom farbanja, tamna braon kosa bi trebalo da bude transformisana u najsvetliju braon boju, a svetlabraon do srednje plave nijanse. Osnovna boja će učiniti da se dve svetlije boje istaknu, jer je kontrast ključan za ovu frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

Kontrastni koren

Trend koji će nastaviti da dominira u 2024. je kontrastni koren kose. U pitanju je meka linija rasta. Oštre linije koje oko do temena mogu izgledati neuredno i zastarelo. Dublji, urasli koren zapravo naglašava svetlije delove kose, dajući prirodnu bazu , dok stavljaju fokus na oči i jagodice.

Iako često mislimo na plavuše kada razmišljamo o korenima, ova tehnika farbanja funkcioniše za sve tipove dimenzionalnih boja; samo pitajte svog frizera za osenčeni, dublji koren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Hladne, duboke nijanse braon

Mnoge brinete se opredeljuju za braon boje sa ljubičasto-srebrnim tonovima – efekat koji je najočigledniji na svetlijim do srednjim nijansama. To je boja koja je izrazito pepeljasta i ne izgleda sunčano. Dimenzija dolazi od refleksije hladnih tonova koji daju neku vrstu ledenog efekta celokupnoj nijansi. Zatražite od svog frizera hladan, metalik ton koji minimizira crvenu. Takođe, obavezno razgovarajte o planovima za održavanje boje, jer brinete imaju tendenciju da posvetle tokom vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rachel zegler (@rachelzegler)

Butter plava

Butter plava boja je odlična za one sa prirodnom tamnoplavom osnovnom bojom. Ona se najbolje može postići kroz blistave pramenove u bledoplavim nijansama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allan Avendaño (@allanface)

Brownie crvena

Naredne godine, crvenokose će moći da isprobaju slatki trend. Ako još niste spremni da se ofarbate u jarkocrvenu boju, ovo je još zanimljiv način da dodate malo crvenih tonova svojoj kosi.

Ako se ne osećate dovoljno ambiciozno da uradite crvenu kosu kakvu ima Megan Fox, možete se odlučiti za crvenu nijansu kakvu nosi Zendaya.

Tople nijanse braon

Braon boje toplih tonova, koje dopunjuju tople plave nijanse, biće veoma popularne naredne godine. Kestenjasti tonovi sa toplim nijansama mogu biti zaista komplementarni sa kožom tokom zimskih meseci kada mnogi od nas izgube preplanulost.

Takođe, ova frizura je zamišljena da se lako održava. To znači da radite sa svojom prirodnom kosom umesto protiv nje, što dovodi do ređih odlazaka u salon. Ključ da tamnijoj kosi date svetliju dimenziju je održavanje hidratacije, korišćenjem ulja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by john.d (@hairbyjohnd)

Pročitajte i ovo: Za dane kad ne stignete da operete kosu, isprobajte ovih 7 TikTok frizura

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Božica Luković

Comments