U svetu gde se moda i književnost prepliću na najlepši način, coffee table knjige zauzimaju posebno mesto. Ove godine, tržište nam donosi pravo bogatstvo novih  offee table izdanja koja će oduševiti svakog ljubitelja mode, dizajna i umetnosti.

Od legendarne Barbie do modne ikone Naomi Campbell, predstavljamo vam pregled 10 fascinantnih naslova koji će ulepšati vaš dom i obogatiti vašu kolekciju. Zaronite s nama u svet luksuza, elegancije i inspiracije kroz stranice ovih izuzetnih knjiga.

Svaka od njih donosi jedinstvenu perspektivu na svet mode, sporta, umetnosti i dizajna, pružajući vam priliku da proširite svoje horizonte i uživate u vizuelnom .

Najlepše nove coffee table knjige

Federer

Posvećena karijeri Rogera Federera na 336 stranica, ovo Assouline izdanje donosi ekskluzivne fotografije i beleške samog tenisera. Savršen spoj sportske istorije i vrhunskog stila, ova knjiga će biti nezaobilazan dodatak vašoj kolekciji. Pored Federerovih legendarnih mečeva, knjiga otkriva i njegovu manje poznatu stranu – besprekoran stil van terena i uticaj na svet mode. Svaka stranica preslikava eleganciju i preciznost koje su obeležile Federerovu karijeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASSOULINE (@assouline)

The Connoisseur’s Guide to Fine Timepiece

Assouline i European Watch Company predstavljaju pravi dragulj za zaljubljenike u satove. Ova impresivna knjiga vodi vas kroz svet najluksuznijih časovnika. Sa fascinantnim fotografijama i detaljnim opisima, ona je savršen poklon za svakog ko ceni preciznost. Knjiga ne samo da prikazuje najekskluzivnije modele, već i otkriva tajne umetnosti izrade satova, istoriju najpoznatijih brendova i savete za kolekcionare. Čitaoci će naučiti kako da prepoznaju vrhunski kvalitet i razumeju vrednost ovih malih remek-dela na svojim zglobovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASSOULINE (@assouline)

Issey Miyake

Spremite se za putovanje kroz vreme i modu! Knjiga predstavlja imprsivnu istoriju Miyakeovog rada od 1960. do 2022. godine. Dvojezično izdanje na engleskom i japanskom otkriva neispričane priče i revolucionarne dizajne ovog modnog vizionara. Miyakeov uticaj na savremenu modu je nemerljiv, a ova knjiga to detaljno dokumentuje. Od njegovih inovativnih tehnika rada do futurističkih materijala, čitaoci će dobiti uvid u um genija koji je promenio način na koji razmišljamo o odeći i njenoj funkciji u modernom svetu.

Collecting Fashion: Nostalgia, Passion, Obsession

Ova knjiga nas vodi kroz impresivne arhive najstrastvenijih kolekcionara mode. Od vintage Issey Miyake komada do legendarnih John Galliano kreacija, ova “modna biblija” je obavezno štivo za sve koji žive i dišu modu. Knjiga ne samo da prikazuje neverovatne kolekcije, već i istražuje psihologiju kolekcionarstva, pričajući priče o potrazi za retkim komadima i strasti koja pokreće ove modne “lovce”. Svako poglavlje je posvećeno drugom kolekcionaru, otkrivajući njihove lične motivacije i najdragocenije akvizicije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 212 Studio (@212studio)

Iris Van Herpen: Sculpting the Senses

Ova knjiga, koja prati retrospektivnu izložbu u pariskom Musée des Arts Décoratifs, slavi rad revolucionarne holandske dizajnerke Iris van Herpen. Izdata u januaru ove godine, ona prikazuje futurističke kreacije koje su pomerile granice mode. Van Herpen je poznata po svojoj inovativnoj upotrebi tehnologije u modi, uključujući 3D štampanje i eksperimentalne materijale. Knjiga detaljno istražuje njen kreativni proces, od skica do finalnih komada, pružajući čitaocima pogled u budućnost modnog dizajna i njegove veze sa naukom i arhitekturom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by QAGOMA Store (@qagomastore)

Vivienne Westwood A to Z: the Life of an Icon: From Anglomania to Zips

Ova raskošno ilustrovana knjiga prati život i karijeru Dame Vivienne Westwood. Od punk revolucije do kraljevskog priznanja, ona oslikava neverovatno putovanje ove modne ikone i aktivistkinje. Knjiga je organizovana po abecednom redu, svako slovo predstavlja važan aspekt dizajnerkinog života i rada. Od njenih anarhističkih početaka do zalaganja za održivu modu, čitaoci će otkriti kako je Westwood neprestano redefinisala britanski stil i postavila nove standarde u modnoj industriji.

Barbie: The World Tour

Dokumentuje spektakularnu modnu turneju Margot Robbie tokom promocije filma Barbie. Sa ekskluzivnim fotografijama i detaljima o svakoj kreaciji, ova knjiga je pravi modni vremeplov. Svaka stranica otkriva intenzivan rad koji stoji iza savršeno osmišljenih autfita, od koncepta do realizacije. Knjiga takođe istražuje kako je Barbie fenomen uticao na pop kulturu i modu, pružajući fascinantan uvid u spoj Holivuda i visoke mode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie® (@barbiestyle)

Liberty Equality Fashion: The Women Who Styled the French Revolution

Otkriva priču o tri žene koje su refornisale modu tokom Francuske revolucije. Sa preko 100 ilustracija u boji, ona pruža jedinstvenu priču u istoriju mode i ženskih prava. Joséphone Bonaparte, Térézia Tallien i Juliette Récamier su bile više od modnih ikona – one su bile pionirke koje su koristile odeću kao sredstvo političkog izraza. Knjiga istražuje kako su njihove modne odluke uticale na društvene promene, postavljajući temelje za modernu žensku emancipaciju kroz modu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BookBrowse (@bookbrowse)

Fashion’s Big Night Out: The Met Gala Look Book

Za sve obožavaoce Met Gale, ovo je obavezno štivo! Knjiga je izašla 16. aprila 2024, taman pred ovogodišne izdanje čuvenog događaja, i donosi pregled najlegendarnijih modnih momenata sa crvenog tepiha ove prestižne večeri. Od najkontroverznijih autfita do najelegantnijih kreacija, knjiga donosi detaljan pogled iza kulisa ovog modnog spektakla. Čitaoci će saznati o procesu kreiranja tematskih autfita, saradnji između dizajnera i selebritija, kao i o kulturnom značaju ovog godišnjeg događaja za svet mode i umetnosti.

Naomi in Fashion: Naomi Campbell

Ova luksuzna monografija prati izuzetnu karijeru supermodela Naomi Campbell. Sa ekskluzivnim intervjuom i pažljivo odabranim fotografijama, ona je savršen omaž jednoj od najuticajnijih figura u svetu mode. Knjiga hronološki prati Campbellinu karijeru, od njenih ranih dana do statusa modne ikone. Posebno poglavlje je posvećeno njenom aktivizmu i filantropskom radu, otkrivajući manje poznatu stranu ove fascinantne žene.

Karl Lagerfeld: A Life in Houses

Ova jedinstvena knjiga, otkriva manje poznatu stranu modnog genija Karla Lagerfelda – njegove domove. Od pariskog stana do vile na Korzici, ona pruža pogled na lični stil legendarnog dizajnera. Svako poglavlje je posvećeno drugom Lagerfeldovom domu, istražujući kako je njegov ukus evoluirao tokom godina. Knjiga otkriva njegove inspiracije, od antičkih artefakata do savremene umetnosti, pružajući čitaocima jedinstvenu priliku da vide svet kroz oči modnog vizionara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maison Gerard (@maisongerard)

Audrey Hepburn in Paris

Knjiga slavi neraskidivu vezu između Audrey Hepburn i Pariza. Sa retkim fotografijama i anegdotama, ona oživljava magiju odnosa između holivudske ikone i grada svetlosti. Od snimanja Funny Face do njenih šetnji Champs-Élysées, knjiga prati Audreyine avanture kroz Pariz. Posebno poglavlje je posvećeno njenoj saradnji sa Givenchyjem, istražujući kako je ovaj kreativni duo definisao eleganciju za čitavu generaciju.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Audrey Hepburn (@rareaudreyhepburn)

Pročitajte i ovo: Knjige koje treba da pročitate ako vam se dopada film “It Ends with Us”

Naslovna fotografija: instagram.com/jonathanballpublishers

Nikola Gudelj

Comments