Uvek najzanimljivji deo Nedelje mode u Parizu – PFW street style – budi u nama ushićenje zbog jesenjeg odevanja, jer nema ničega što je inspirativnije od besprekrono odevenih posetiteljki revija, u čijim autfitima istinski uživamo.

Šta nam je donela ova Nedelja mode u Parizu? Kolekcija Valentino proleće/leto 2025. označila je povratak Alessandra Michelea na modnu scenu,  sa ekscentričnim stilizovanjem i raskošnom odećom. S druge strane, Schiaparelli proleće/leto 2025. bila je neočekivano praktična i svakodnevna kolekcija, ali ipak sa malim primesom nadrealizma.

Naravno, uživali smo i u sanjivoj Chloé reviji, kao i Balmain razigranoj prolećnoj viziji, ali sve vreme naša pažnja je bila usmerena i na modne influenserke, koje su Parizom prošetale zanimljive autfite.

Zato vam donosimo nekoliko fenomenalnih autfita koji vas mogu podstaći na nove stilske ideje u vašem odevanju ove jeseni – ili vam i otkriti neke nove načine kombinovanja odeće koju imate, ili koju želite.

PFW street style: Autfiti koji su nas oduševili

Dark Espresso

Svima omiljeni napitak – kafa – može vam biti neočekivana modna inspiracija ove sezone. Jednostavno, kombinacija braon nijanse čokolade i crne boje izgleda tako jesenje i stylish, a idealna je za posao. Torba u svetlijoj boji može “razbiti” tamne nijanse, a možete i ostati u zagasitim nijansama do kraja.

pfw1 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/darjabarannik

That 70’s Show

Chloé boho estetika i moda 70-ih godina idu “ruku pod ruku” – ali nekada rizikujete da izgledate previše hippy ili kao da ste maskirani. Da biste to izbegli i postigli modernu kombinaciju (na primer, za posao) pantalone zvonastog kroja nosite sa elegantnijim bluzama, a neka sve bude u sličnim tonovima.

pfw2 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/camilacoelho

Velvet Season

Tokom jeseni, uvek se vraćamo pomalo “neshvaćenom” materijalu – somotu. Ovaj taktilni materijal nije lako uvesti u odevanje, ali ovaj autfit koji je Kelsey nosila za Dior reviju primer je da pliš može da izgleda seksi i moderno. Prsluk ili blejzer od somota mogu biti korisna jesenja investicija.

pfw3 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/kelseymerritt

Detalj koji menja sve

Monohromatski crni autfit od glave do pete uvek je dobra ideja – ali kako ga učiniti zanimljivijim i podići ga na viši nivo? Učite od Alex Riviere, koja je klasičnoj kombinaciji pantalona i košulje dodala samo ešarpu i promenila ceo mood autfita. Ovaj pomalo zaboravljeni aksesoar se vraća!

pfw4 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/ariviere

Kaubojke u preppy izdanju

Uvek smo raspoloženi za mešanje različitih estetika, pa nam se dopao ovaj autfit koji je ujedinio preppy odevne komade i trendi kauboje. Neka vas inspiriše da ove popularne čizme tokom jeseni nosite uz neočekivane komade, poput midi-suknje i džempera.

pfw5 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/proud_olives

Clueless

Film koji nam je večna modna inspiracija svakako je Clueless, a ostvarenje je očigledno bilo inspiracija i popularnoj influenserki Emili Sindlev. Ona je prošetala kostim inspirisan filmom na Rabanne reviji, a mi već tražimo karirani blejzer i matching suknju za ovu jesen!

pfw6 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

instagram.com/emilisindlev

Šorts za jesen i zimu

Da, nastavljamo da nosimo šorts i tokom hladne sezone, ali biramo modele od kože. Ovaj autfit daje ideju za trendi kombinaciju – uz kožni šorts nosimo polo džemper, kao i udobne klompe sa čarapama. Cozy i ležerna kombinacija za toplije dane jeseni.

pfw7 PFW Street Style: Šta su tokom Nedelje mode nosile žene koje diktiraju trendove

Pročitajte i ovo: U Milanu smo videli mnogo vrhunskih autfita – ali ovih 8 su nas najviše oduševili

Naslovna fotografija: instagram.com/camilacoelho

Božica Luković

Comments