Sa dolaskom hladnijeg vremena ponovo se okrećemo toplijim materijalima, pa i u kupovini obraćamo pažnju na tkanine koje će nas grejati – posebno ako je capusle garderober, na koji se zaista možemo osloniti tokom cele sezone, naš cilj. Zara vunena odeća je zanimljiv predlog iz high-street domena, zato su naši stilisti izdvojili stylish komade od ovog prirodnog materijala.

Vuna je prirodni materijal poznat po svojoj toplini, izdržljivosti i prozračnosti. Koristi se u raznim proizvodima, od odeće do kućnih ukrasa. Cena vune varira zavisno od njene vrste (merino, alpaka, angora), kvaliteta i brenda, ali uglavnom je skuplja od sintetičkih materijala zbog složenog procesa obrade. Zara se ove godine posebno fokusira na održivost i upotrebu ekološki prihvatljivih materijala, što uključuje i vunu. Klasični krojevi kao i vintage momenti biće veoma popularni ove jeseni i zime.

Pogledajte komade od vune koje su naši stilisti pronašli u Zara ponudi.

Zara vunena odeća – Izbor WNB stilista

Basic kardigan

Jednostavan kroj kratkog kardigana u sivoj boji je idealan za dnevne varijante, a popularizovala ga je modna kuća Miu Miu. Siva boja će ove jeseni biti svuda, a neutralna je, pa ćete bilo koji komad u toj nijansi lako integrisati u odevanje.

ZARA 1 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Kaput sa životinjskim dezenom od mešavine vune

Animal dezeni su još jedan veliki trend sezone – ako je leopard kaput previše za vas, a ipak vam se dopada takav dezen i tražite nešto efektno, Zara ima verziju sa 60% vune i prigušenijim bojama, koje je lakše nositi.

zara 2 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Basic džemper

Jednostavan džemper od vune biće vaš najbolji prijatelj kada nastupe hladnije temperature. Veoma lako se kombinuje, bilo da se odlučite za suknju, ili pantalone, a WNB stilisti su za vas odabrali model u crvenoj boji.

zara 3 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Bermude od mešavine vune 

Bermude su u poslednje vreme doživele eksploziju popularnosti.  Zara ima model koji će stylish izgledati uz kožne čizme i kaiš, a pružiće vam preko potrebno osveženje u poslovnim kombinacijama ove zime.

zara 4 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Strukirani sako

Ukoliko želite da postignete masculine vibe, odlučite se za strukirani sako sa reverima i dugmićima na manžetnama. Čokoladnobraon nijansa se dosta nosi ove sezone,  a ovaj model sakoa će vam se dopasti ukoliko volite grandpacore estetiku.

zara 5 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Basic polo majica

Polo majica je savršena je za svakodnevno nošenje i neformalne događaje. Pošto je veoma praktična, nije loše uložiti u model od 100% vune, koji je brzo i lako uklapa u sve autfite ove jeseni i zime. Mi predlažemo verziju u vedroj nijansi.

zara 6 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Jakna na preklop

Teget komadi od vune uvek izgledaju sofisticirano. Zara klasična jakna na preklop sa zlatnim dugmićima i reverima je totalno u preppy stilu, koji se vratio na velika vrata. Možete je nositi u dnevnim, ali i večernjim varijantama, pogotovo uz klasičan jeans.

zara 7 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Kardigan sa ukrašenom kragnom

WNB stilisti su u Zari pronašli kardigan koji je inspirisan modnom kućom Gucci. Oker boja u kombinaciji sa zlatnim dugmićima i ukrašenom kragnom daje mu efektan izgled, a materijal je 100% vuna, što svakako znači da greje, pored toga što izgleda kao sa piste.

zara 8 Zara vunena odeća koju biramo za capsule zimski garderober

Pročitajte još i ovo: Moćni simbol kruga: Prvi pogled na Zara x Stefano Pilati kolekciju

Fotografija: Instagram/cvseev

Maša Georgijev Ilić

Comments