Ove patike su dokaz da autentični stil i održivost mogu da idu zajedno

Nisi kul samo ako si kul obučen. Kul si onda kada razumeš svoju tradiciju i prošlost, kada si svestan svoje sadašnjosti, i kada misliš o svojoj – ali i globalnoj budućnosti. Jer budućnost se kroji malim koracima, a svaki korak koji napraviš se računa, i važniji je nego što misliš.

U poslednjih nekoliko godina, u modnoj industriji, koja je jedna od najvećih svetskih industrija, stavlja se akcenat na održivost i posebna pažnja pridaje se proizvodnji u skladu sa održivim standardima - što predstavlja značajan pomak za celokupno čovečanstvo. Reciklaža materijala od kojih će kasnije biti kreirani aksesoari i odevni komadi postaje #newnormal i u njoj leži budućnost čitave modne industrije.

SIMBOL TRADICIJE POSTAJE
SIMBOL BUDUĆNOSTI

Brend koji svojim ličnim primerom pokazuje da je značajan deo globalne promene u modnoj industriji je upravo adidas, koji je kreirao novu liniju Stan Smith patika – kojima podržava modnu održivost i zalaže se za bolju budućnost čitave planete. Stan Smith je model patika sada već prepoznatljivog i čuvenog dizajna i siluete, koja je ostala nepromenjena preko pola veka – sve do ovog trenutka, kada je promena usledila sa izuzetno važnim razlogom. Ovaj model patika nazvan je po čuvenom teniseru i decenijama je simbol sportske obuće, a sada je vreme da postane simbol i nečeg mnogo većeg. Adidas Originals je ovog proleća lansirao novi, sustainable model Stan Smith patika, u nekoliko verzija – i time nas lansirao pravo u budućnost.

ZAKORAČITE U NOVU ERU

Ovo je definitivno nova era, i novi početak za Stan Smith model, koji sa sobom nosi želju, i to ne samo želju – već i aktivni rad na promenama koje će nam doneti održiviju budućnost. Ovaj model, za koji možemo reći da je jedan od najstarijih i najuspešnijih modela patika na tržištu, pokazuje nam da su tradicija i budućnost savršeni spoj koji nas vezuje za naše korene, a obezbeđuje nam viziju onoga što tek dolazi. Stan Smith patike postaće svojevrsno eksperimentalno platno, na kojem će se brend adidas upustiti u izazov kreiranja budućnosti bez plastičnog otpada. Ready, set, go – budućnost je bliža nego što nam se čini!

PRIMEGREEN – ZA ZELENIJU
BUDUĆNOST

Nove Stan Smith patike kreirane su od PRIMEGREEN gornjeg dela, sačinjenog od recikliranog materijala visokih performansi koji se nalazi na belom đonu od reciklirane gume. Primegreen materijal u svom sastavu sadrži 50% recikliranih materijala. Sva plastika iskorišćena za kreiranje ovog materijala je u potpunosti reciklirana, dakle, on je kreiran bez virgin plastike.

PAŽNJA POSVEĆENA I DIZAJNU
I ODRŽIVOSTI

Ženske modele iz nove Stan Smith kolekcije krase printovi, odnosno dezeni inspirisani našom planetom Zemljom, kao i ojačanje na peti u beloj boji i jezik koji svojim izgledom podseća na slonovaču. U ponudi će se naći i model koji u svom reljefu sadrži obrise planete Zemlje, zlatne nitne za upertlavanje i svima prepoznatljivo, zeleno ojačanje na peti. Novi modeli Stan Smith patika podržavaju održivost i redefinišu izgled održive obuće danas, ali zarad održivosti ne žrtvuju svoju iconic, klasičnu siluetu iz 1973. godine. Ukoliko ste ikada imali predrasude prema tome da će kreiranje po održivim principima uticati na estetiku – Stan Smith modeli iz najnovije kolekcije su tu da vas razuvere, i pokažu da je moguće zadržati atraktivan dizajn i podržati bolju budućnost.

MOĆ JE U DETALJIMA

Stavljajući održivost i ekološku svest u centar, adidas misli o svakom detalju kada je proizvodnja njihovih patika u pitanju. Svaki par patika iz ove kolekcije upakovan je u prepoznatljivu adidas Originals plavu kutiju, koja je već izmenjena u skladu sa principima održivosti i sastoji se od 90% recikliranog papira.

BUDI SVESTAN – POKAŽI STAV

Stan Smith patike oduvek su bile prepoznatljiv i jasan pokazatelj identiteta i autentičnosti. One su sada i održive, i njihovim nošenjem pokazaćete ne samo svoj stil, već i svoj stav. Stan Smith patike i dalje predstavljaju mnogo više od samih patika, sada i više nego ikad pre. Ukoliko želite da budete dobar primer sebi, ali i drugima, a uz to pokažete svoj jedinstveni modni izraz, bez kompromisa – ovaj model patika je pravi izbor za vas.