Adriana Lima (datum rođenja: 1. januar 1982., mesto: Salvador, Brazil).  Adrijana je svoju karijeru započela kada je imala 15 godina, kada je pobedila na brazilskom izboru “Ford” modne agencije. 1996. godine je otišla na svetsko takmičenje “Ford” supermodela, i završila je na fenomenalnom drugom mestu. Tri godine kasnije, Adrijana se preselila u Njujork, gde je potpisala ugovor sa modnom agencijom “Elite”. Njena karijera je doživela vrtoglavi uspon, i Adrijana se ubrzo našla na naslovnim stranama magazina kao što su “Vogue” i “Marie Claire”. Na revijama je nosila modele poznatih kreatora kao što su Vera Wang, Giorgio Armani, Valentino i drugi. 2000. godine je reklamirala odeću marke “GUESS?”, a našla se i u knjizi “A second decade of Guess? Images” (“Druga dekada “GUESS?”-a – slike”).

2001. godine, pojavila se u kratkom BMV filmu, “The Follow”, zajedno sa glumcima Mickey Rourke-em, Clive Oven-om i Forest Whitaker. Počela je intenzivno da gradi svoju karijeru, nakon što je potpisala ugovore za kozmetičku kuću “Maybelline” i marke odeće “bebe”, “Mossimo”, “BCBG”, i pojavljujući se na naslovnicama uglednih magazina poput “Harper’s Bazaar”, “ELLE”, “Vogue”, “GQ”. Broj magazina “GQ”, koji je izašao u aprilu 2006, a na čijoj je naslovnici bila Adrijana Lima, bio je najprodavaniji broj magazine te godine. Takođe, 2005. se slikala za čuveni “Pirelli” kalendar, a u Italiji je počela da reklamira mobilne telefone kompanije “Telecom Italia Mobile”, gde su je prozvali “Ketrin Zitom-Džouns Italije”.

Adrijana je verovatno najpoznatija po njenom radu za “Victoria’s Secret”. Prvi put se na “Victoria’s Secret” modnom show-u pojavila 1999. Njen najpoznatiji “VS” modni show zasigurno je onaj 2003. godine, kada ga je otvorila. Pojavila se u nekoliko televizijskih reklama za pomenutu kuću, a najpoznatija je ona koju je uradila zajedno sa muzičkom zvezdom Bob Dylan-om u Veneciji. Trenutno je, u “VS” kolekciji, poznata kao “Anđeo”, i kao zaštitno lice ovog brenda.

Izvor fotografija: instagram.com

Comments