Leto nam sa sobom donosi sve one stvari koje volimo – dane koji duže traju, toplo vreme koje je idealno za nošenje lepršavih letnjih haljina, sunce koje nas greje i daje nam kožu boje cimeta, i more, o kojem sanjamo. Ipak, ako se previše opustimo, leto nas može i zavarati svojim sjajem i vrelinom, te se često dešava da naša osetljiva koža, naviknuta na hladnije dane ali željna sunca, već nakon prvog odlaska u prirodu pocrveni daleko više nego što smo mi to planirali. Naravno, SPF krema je prozvod koji bi svakodnevno trebalo da koristimo, ali ako vam se već desilo da ste ga zaboravili i prevarili se – evo kako opekotine od sunca, odnosno izgorelost, možete tretirati kod kuće.

Uradite masažu ledom

Masaža ledom pogodna je za vas u svakom trenutku, jer ona generalno umanjuje nadutost, crvenilo lica ili upalne procese na koži. Takođe, ona je odličan lek za trenutno umirenje izgorele kože, kojoj će hladnoća i hidratacija prijati. Vaša koža se od masaže ledom neće magično oporaviti, ali biće vidno manje zategnuta, manje će vas svrbeti i peckati, i osetićete trenutno olakšanje i prijatnost nakon nje.

Namažite jogurt na kožu (da vaša mama je bila u pravu)

Sećate se kako vas je mama kada ste bili mali terala da lice mažete jogurtom nakon što izgorite, a vi ste se gadili i bežali od nje glavom bez obzira? E pa, ovo je jedna od onih situacija u kojima je mama bila u pravu, jer jogurt zaista može umiriti vašu kožu dejstvom probiotika u sebi. Probiotici su dobri za tretiranje problematične kože, a bogata, kremasta tekstura jogurta koju vaša koža može da upije takođe je pogodna za umirivanje crvenila i neprijatnosti.

Izmenite svoju svakodnevnu rutinu nege

Ukoliko imate intenzivnu rutinu nege, trebalo bi da je umanjite koliko god je to moguće tokom dana u kojima vam je koža crvena od sunca – jer će preterana količina proizvoda dodatno da pospeši vaš problem. Vašoj koži je potrebno da se umiri i hidrira, i zato izbegavajte sve intenzivne proizvode i fokusirajte se samo na one najpotrebnije, blage i sačinjene isključivo od prirodnih ili dermatološki testiranih i odobrenih sastojaka.

Comments