Dvehiljadite se vraćaju na velika vrata, što znači šarenilo, perlice, školjkice, čokeri, cvetići, šnalice, veliko plastično prstenje. Nakon jednostavnih aksesoara dolaze nam oni zabavni koji dozvoljavaju da eksperimentišete i pustite mašti na volju.

Nama se veoma dopada ovaj povratak u nostalgiju, a ako imate bar 25 godina ili ste stariji, možda ste i sačuvali nešto od nakita iz tog perioda. Ako želite da obnovite svoju kolekciju nakita i torbi za leto, evo koji su komadi sada u trendu.

Izdvojili smo za vas koji su aksesoari trend za leto 2022:

Ogrlice, lančići, čokeri

Ovog leta će čokeri biti jednako popularni kao i pre dvadeset godina. Naročito oni koji su sačinjeni od plastičnih perli. Ovakva vrsta nakita podseća na dečji i upravo zbog toga je zabavan. Čokeri fantastično izgledaju i kad nosite više njih, pa uz to iskombinujete još nekoliko ogrlica i lančića. Slojevito nošenje nakita je i te kako in.

Ovaj šareni nakit je tako jednostavan za pravljenje, mnogi od nas su ga i sami pravili tako što bi nanizali perle na konac i potom vezali oko vrata. Svako je mogao da se bavi izradom nakita i da to izgleda veselo, slatko, a opet sa stilom.

Pročitajte i ovo: #jewelrycrush: Najlepši komadi nakita koje smo videli na Instagramu

Najbolje od svega je što čokeri i ogrlice sa perlicama mogu da se nose u raznim prilikama. Jednostavni su za kombinovanje, baš zato što ne morate da poštujete stroga pravila uklapanja boja, već se prepustite haosu šarenila. Ovakav aksesoar možete nositi  u svakodnevnim kombinacijama, večernjim izlascima, i na plažu. Perlice na rukama i nogama – predivno!

Krupno prstenje

Ponovo postaje popularno prstenje koje zauzima pola šake. Ovaj trend je prisutan već izvesno vreme, a sada govorimo o plastičnom prstenju sa slovima. Uz pomoć slova možete sastaviti reči na prstima. Generalno su slova na nakitu ponovo in.

Možete sastaviti ogrlicu, narukvicu sa vašim imenom ili nekom drugom reči. Dvehiljaditih je svako imao bar jedan komad nakita sa svojim imenom.

Šarene narukvice

Narukvice su u skladu sa ostatkom looka – ludo, šareno, veselo, mladalački. Zaista, nemojte da vas godine ograničavaju da nosite ovakav nakit, nosite sve što vam se dopada, jer ako ste mladi duhom – sve će vam pristajati.

Na fotografiji ispod možete videti da se ovakve raznobojne narukvice mogu lako iskombinovati sa zlatnim nakitom. To opet daje taj letnji vajb i ovakve aksesoare možete nositi u bezbroj prilika.

Statement torbe

Ovog leta, a i u narednom periodu će biti izrazito popularne torbe u obliku polumeseca, blago zakrivljene na vrhu i majušne. Pravile su se od različitih materijala i dezena – kože, skaja, teksasa, pamuka, potom pufnaste, one sa animal printom, jarkoroze.

Pročitajte i ovo: Dvehiljadite nam se vraćaju: Ovo su trendovi koje ponovo volimo

Obucite farmerice sa niskim strukom, majicu koja će da otkriva stomak, ultra široki kaiš, ovakvu torbicu i nakit sa perlicama, a u kosu stavite bezbroj šnalica. Izgledaćete kao da ste se vratili kroz vreme, a istovremeno ćete biti apsolutno u trendu.

Naslovna fotografija: instagram.com/thebonbonwhimsclub

Jovana Petković

Comments