Ako idete u korak sa sadašnjicom, akupunktura vam sigurno nije strani pojam. To je konstanta u mnogim wellness rutinama, a možete da je radite iz više razloga – od glavobolje i anksioznih trenutaka do potrebe da unapredite svoj izgled. Međutim, da li ste nekada pomislili da akupunktura može da poboljša vaš seksualni život?

Zdravlje je višestruk i složen pojam, a naročito ono intimno i seksualno, ali je ujedno i jedan od glavnih pokretača svih emocija i osećanja, zbog toga je važno da mu budete posvećeni. Duboka povezanost sa partnerom, posebno tokom odnosa, potpuno je prirodan osećaj koji, između ostalog, služi i da se oslobodite stresa, ali i da energiju usmerite ka lepim i pozitivnim stvarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@katrelimerence)

I dok saveti o zdravoj ishrani i afrodizijacima donose trenutno rešenje, akupunktura je ipak tu da ponudi trajna i konkretna rešenja za gotovo sve probleme koje imate u spavaćoj sobi. Zdrav libido je ključni pokazatelj vašeg zdravlja, a ono što se smatra fascinantnim u kineskoj medicini je to što ona nalaže verovanje da je zdrav reproduktivni sistem temelj za svu vitalnost i dugovečnost. Kinezi smatraju da je koren svega u bubrezima, pa će tako, ako odete na akupunkturu, oni pretežno biti fokusirani na jačanje bubrežnih tačaka. Postoji šansa da ćete dobiti savete o tome šta je od namirnica potrebno da ubacite, odnosno, izbacite iz upotrebe, a to se drugačije zove jin i jang bubrega. 

Ono što vam je potrebno će varirati u zavisnosti od toga koja energija preovladava u vama, u kineskoj medicini, jin energija je tamna, hladna i umirujuća. Pojedini često govore da je to ženska energija, dok je jan kao svetla, vruća i teška – muška. Ako dođe do poremećaja ravnoteže između ove dve energije, zdravlje može da vam bude narušeno. Takav poremećaj može da se dogodi zbog nezainteresovanoti za sve, a naročito za seks.

Pročitajte i ovo: Koliko štete flert može naneti posvećenoj vezi?

Na koji način akupunktura može da poboljša vaš seksualni život

Dovodi hormone u ravnotežu

Postoje mnogi razlozi zbog kojih dođe do disbalansa hormona, a pojedini od njih su stres, rigorozne dijete, slab imunitet. Akupunktura dovodi hormone u balans, čini da se osećate bolje i lepše u svom telu, a to svakako prouzrokuje dalju želju za seksom.

Leči zdravstvene probleme koji potencijalno utiču na seksualnu želju

Akupunktura je holistički pristup koji tretira telo u celosti i donosi harmoniju i stabilnost. Ono što se u zapadnjačkoj medicini naziva umanjenim libidom, u istočnjačkoj se opisuje kao blokada energetskih kanala, čiji simptomi mogu da se manifestuju na razne načine, zbog toga bi bilo idealno da pomoć potražite u ovim tretmanima.

Poboljšava cirkulaciju i dovodi do orgazma

Samo tri tretmana su dovoljna da vam vrate apsolutnu želju za seksom, ali i da prouzrokuju redovne orgazme. Primetićete kako se vaše telo opušta, menja i prilagođava novim, pozitivnim stvarima. Jednostavno, nakon tretmana ćete se osećati lagodno u svom telu, a to je, priznajte, osećaj koji vam je nedostajao. Osim toga, redovni orgazmi svakako pojačavaju želju za seksom, tako da ćete nakon prvog orgazma poželeti da taj osećaj proživljavate redovno.

Pročitajte i ovo: Koliko štete flert može naneti posvećenoj vezi?

Naslovna fotografija: instagram.com/withameliataylor

Dragana Stojanović

Comments