Okej, može li novembar malo brže da stigne? Zašto, pitate se? Zato što 4. novembra iščekujemo premijeru filma Amsterdam, čija glumačka postava već obećava da će ovo ostvarenje biti pravi spektakl! U glavnim ulogama gledaćemo Margot Robbie, Christiana Balea i Johna Davida Washingtona, dok će im se u sporednim, ali ne i manje važnim ulogama, pridružiti Anya Taylor- Joy, legendarni Robert De Niro, Zoe Saldana, Mike Myers, Rami Malek, Michael Shannon, Chris Rock i muzičarka Taylor Swift! Da, dobro ste pročitali, svi ovi A-list glumci i glumice naći će se u filmu Amsterdam, a mi ne možemo da pojmimo kako će tolika količina glumačkog talenta izgledati na jednom mestu. Samim tim, izuzetno smo nestrpljvi, a verujemo da će te nakon što pročitate ovaj teks i vi osećati podjednako uzbuđenje povodom premijere ovog filma.

Režiju Amsterdama potpisuje sjajni reditelj i scenarista David O. Russel, koji je poznat po popularnim filmovima kao što su American Hustle, Silver Linings Playbook i The Fighter – a dobre vesti su i te da on nije samo režirao, već i napisao ovaj film. David je poznat po duhovitim dijalozima, sjajno osmišljenim likovima i replikama koje se pamte, a ako ste do sada već pogledali neki od njegovih filmova – i sami znate da vas čekaju inteligentno isprepletana priča, mnogo zabave i dinamične scene koje će vas držati “na ivici sedišta”. Ovo je Davidov prvi film nakon filma Joy, koji je premijeru imao 2015. godine.

Dobro je poznato da David često radi sa istom postavom glumaca, odnosno vraća se saradnji sa glumcima kao što su Robert De Niro, Christian Bale, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence – što i ovaj film potvrđuje. Amsterdam prati nesvakidašnju priču troje najboljih prijatelja, medicinske sestre, doktora i advokata u eri tridesetih godina prošlog veka, koji bivaju glavni osumnjičeni u misterioznom ubistvu. Već po samom trejleru možemo da naslutimo da je ovaj film savremeni twist na poznate krimi-romane kakve je pisala Agatha Christie, te smo sigurni da se misterija ubistva neće razrešiti do samog kraja filma i da će nas do poslednje sekunde držati u neizvesnosti!

David O. Russel sve je istančaniji u svom načinu režiranja i stroytellingu, a njegov stil postao je široko prepoznat i popularan nakon uspešnog filma American Hustlers. Kada je u pitanju Amsterdam, osim samog trejlera još uvek nemamo mnogo drugih informacija, što celu stvar možda čini još uzbudljivijom. Jedino što znamo je da je samo snimanje filma pomereno zbog pandemije, ali da sada definitivno imamo datum premijere – koji je najavljen, kao što smo naveli, za novembar ove godine. Nadamo se da ćemo do tada dobiti više informacija, bilo putem zvaničnog Instagram naloga filma ili pak zu vidu drugog trejlera, a pojedine informacije možda će nam otkriti i sami glumci.

Takođe, možemo reći i da je ovo sjajan karijerni period glavne glumice Margot Robbie, koja trenutno pored Amsterdama snima i film Barbie u režiji Grete Gerwig, kao i filmove Babylon, Asteroid City, Ruin i Gotham City Sirens. Najavljeno je da će igrati u rimejku filma Ocean’s Eleven, ali o njemu još uvek ne postoje nikakve informacije, sem da režiju potpisuje Jay Roach, koji je režirao filmove kao što su Trumbo, Bombshell i Austin Powers: International Man od Mystery. Jedva čekamo da je vidimo u ovim raznolikim ulogama, a verujemo da će zablistati u svakoj od njih.

Predlažemo vam da letnji period iskoristite kako biste pogledali celokupni filmski opus Davida O. Russela – i pripremili se za sjajnu premijeru filma Amsterdam, koja će doći i brže nego što ste mislili! Uživajte u filmskom letu i dobro pripremljeni “uplivajte” u jesenju filmsku sezonu.

Naslovna fotografija: instagram.com/amsterdammovie

Jovana Pantić

Comments