Ako ste ljubitelj šminke, onda ste do sada sigurno ispratili sve popularne TikTok trendove. Iz dana u dan se čini kao da je ova društvena mreža najbolja stvar koja se dogodila mladoj publici, ali i makeup artistima i influenserima. Na njoj postoji toliko inspirativnih i kreativnih videa koji će vam olakšati nanošenje bilo kog makeup proizvoda. Ako ste do sada imali nekoliko tehnika za šminkanje koje ste primenjivali, trenutak je da pokušate nešto novo jer su ovo jednostavni načini da unapredite svoj look!

Čini se kao da je TikTok u velikoj meri bio pokretač glavnih i najpopularnijih trendova. Tokom decembra su sezone žurki, pa je anđeoska šminka (o kojoj danas pričamo), idealan način da istaknete svoje crte lica. Samo zamislite blistavu, zategnutu kožu, nežnoroze obraze i blistave kapke.

Kako da postignete ovaj efekat?

Priprema kože je, kao i uvek, najvažnija na listi! Da bi bilo koji proizvod izgledao lepo na vašoj koži, potrebno je da ona, pre svega, bude hidrirana. To ćete postići redovnim unosom vode u organizam, dubinskim čišćenjem preparatima koji su prilagođeni vašem tipu kože i na samom kraju obavezno nanesite kremu za hidrataciju. Ako koža nije dobro pirpremljena, postoji šansa da proizvodi neće moći lepo da se razmažu, biće nepravilnosti i tragova perutanja. Zbog toga, redovno negujte lice, naročito kad je hladnije vreme.

Nakon pripreme lica, na red dolazi ujednačavanje tena. Koristite puder koji je za nijansu svetliji od onog koji inače koristite kako biste dobili najbolji mogući efekat. Obraze naglasite rumenilom u nežnoroze nijansi, ali ne preterujte sa proizvodima. Preostalno rumenilo sa četkice nanesite na kapke i time ćete vizuelno podići svoje lice. Iscrtajte obrve tako da izgledaju što prirodnije, a potom na nos i obraze nanesite kremasti hajlajter (u što svetlijoj sivoj ili beloj boji).

Pročitajte i ovo: 5 prazničnih makeup lookova uz koje ćete zablistati u novogodišnjoj noći!

Na oči nanesite sjaj u svetloj boji. Delovaće nedovršeno jer ste navikli da nanosite mat senke i ne možete sebe da zamislite sa tonom šljokica, ali budite sigurni da će kroz nekoliko minuta vaša šminka izgledati neverovatno. Od sredine kapka ka spolja nanesite ajlajner tako da ponovo pokušate vizuelno da podignete oko. Od iste polovine zalepite veštačke trepavice (ili izvucite više slojeva maskare). Usne blago precrtajte i namažite sjaj ili labelo. Šminku možete, a i ne morate da fiskirate. Ali, ne zaboravite da je potrebno da zadrži sjajnu strukturu, pa je jedina opcija fiksator u spreju.

Cirkoni

Ako želite da unapredite ovaj makeup look, možete to da učinite cirkonima. Svesni ste koliko su cirkoni popularni i da sa njima ne možete da pogrešite. Pa, bilo da imate proslavu ili izlazite sa društvom, možete svoju kreativnost da ispoljite upravo tako što ćete improvizovati sa šminkom i aksesoarima. Kupite cirkone u svojoj omiljenoj boji i odredite tačke na kojima želite da se nalaze. Obavezno naglasite oči! Pored lica, cirkone možete da kombinujete i u kosi (ako vam je puštena), a ako ste odlučili za zalizanu punđu, cirkone zalepite na kosu.

Ruž na usnama

Možete naneti svetliju nijansu ruža na usne, ako ne želite da izgubite efekat anđeoske šminke. Poželjno je da proizvodi na vašim usnama budu sjajni i prirodni jer je ideja ovog makeup trenda da istakne vaše crte kroz nežne boje. Naravno, sami možete da unapređujete ovaj trend i ne zaboravite da ga podelite na TikToku!

Pročitajte i ovo: Evo kako da popravite cakey šminku

Naslovna fotografija: instagram.com/sodaonmylips

Dragana Stojanović

Comments