Verujem dasmo svi upoznati sa frazom “Pas je čovekov najbolji prijatelj”. Čak i oni koji nemaju pse za kućne ljubimce ne mogu a da se ne pitaju šta se skriva iza tog čudesnog prijateljstva, zašto su nam psi toliko verni i zašto ih toliko volimo? Istina je da taj odnos predstavlja svojevrsnu simbiozu – čovek je pripitomio psa kako bi sebi olakšao preživljavanje, a s druge strane, čovek je bio potreban psu iz istih razloga. Tako je bilo nekad, a tako je i sada. Za sve one koji imaju psa (ili pse), život bez njihovih ljubimaca bio bi prazan. Većina vlasnika pasa reći će vam da svog ljubimca smatraju članom porodice. Čak ni filmska industrija nije ostala imuna na ove životinje. Verovatno ste čuli, a možda ste i pogledali neke od njih. Bez obzira da li tražite dobar izbor za celu porodicu ili želite da uživate u filmskoj večeri, preporučujem vam listu dirljivih animiranih filmova o psima koji će vas sigurno nasmejati i oraspoložiti.

“Lady and the Tramp” (1955)

Bez obzira na to da li gledate originalni animirani Diznijev crtani film ili najnoviju verziju uživo na Disney +, ovo je film koji morate videti, naročito ako ste ljubitelj pasa. Gledajte kako se Tramp, mešanac šnaucera, i Lejdi, koker španijel, zabavljaju i zaljubljuju jedno u drugo. Uz film, najbolje je poslužiti džinovski tanjir špageta.

“101 Dalmatians”(1961)

Ukoliko gledate film u prisustvu dece, koja su pritom plašljiva, nađite crtani film iz 1961. godine. Ne želite da ih preplaši nastup Glenn Close u uživo verziji. Mada, i jedan i drugi su zabavni porodični filmovi koji imaju srećan kraj, pa zaista ne možete pogrešiti. ‘’101 dalmatinac’’, američki animirani film iz 1961. filmske kompanije Volt Dizni, snimljen je po motivima iz istoimenog romana Dodi Smit.

“All Dogs Go to Heaven” (1989)

Ovaj divni animirani komično-dramski film izbacio je isti irski studio koji je lansirao „Zemlju pre vremena“ i „Američku priču. Film prati priču o Čarliju Barkinu, nemačkom ovčaru i uči nas važnim lekcijama o dobroti, prijateljstvu i ljubavi.

Comments