Po definiciji, seksualni fetišizam je seksualna privlačnost prema materijalima i predmetima koji se uglavnom ne smatraju seksualnim. Iako se “pravi” fetišizam smatra parafilijom, blage, specifične seksualne sklonosti (prema visokim potpeticama, grubom seksu, dirty talku itd) mogu biti i te kako stimulativne. Suštinski, “zdravo” bi bilo sve ono što te “loži”, ali bez čega možeš da doživiš orgazam.

Preletite kroz neke od najčešćih fetiša, iz druge ruke!

foto22 Anketa: Koji je tvoj fetiš?

Po mišljenju mnogih seksologa i psihologa, fetiši vuku korene još iz detinjstva pojedinca

Uh, pa mnogo volim kad obuče crveni veš i crvene, lakovane štikle. Eksplodiram potpuno! (Marko, 25)

Nemam klasičan fetiš, ali mogu reći da me mnogo loži guza mog dečka i ruke išarane venama. (Maja, 24)

Što više ogledala, na sve strane! (Jovana, 22)

Oko njenih ruku – sve vrste čvrsto vezanih svilenih kanapa i po koji hladan lanac. (Nemanja, 25)

Halteri, to jest, one sexy čarapice. I to bez štikli. Štaviše, to je možda i vrsta blagog foot fetiša. I grudi, velike, lepe, sa ružičastim bradavicama! (Kosta, 23)

Muškarac u boksericama i belim čarapama. (Zorica, 25)

Fetiš mi je definitivno grub seks, to me pali više od bilo kakvih igračkica i gluposti. Kad me dragi dohvati bez milosti, to je prava stvar. (Dejana, 28)

Moj fetiš je osećaj moći. Onaj animalni pogled u njenim očima dok mi se pokorava, cela i potpuno, postaje celim svojim bićem moja, ne može se porediti ni sa čim. (Srđan, 23)

Dobrodržeće žene između 30 i 45 godina. I mrežaste čarape. (Aleksandar, 25)

To bi bile moje kožne igračke, a imam stvarno svakakvih. Čak i kad nemam dečka uživam da se igram sama sa sobom, jednostavno sam dodir kože na telu me pali. (Milena, 27)

Pali me miris muškog znoja (Ivana, 24)

Kao što u životu inače nije slučaj, u krevetu me apsolutno najviše uzbuđuje osećaj podređenosti i potpunog gubitka kontrole. Grub seks. Dirty talk. Spenkovanje. Submisivnost. (Sanja, 23)

Nemam neke posebne fetiše. Palim se na velike grudi kod žene, kao i svaki drugi muškarac, na dugu kosu i visoke štikle. A kombinacija svega toga? Dobitna! (Janko, 25)

Ne znam da li se to klasifikuje kao neka vrsta fetiša, ali recimo da imam slabost na određenu boju glasa kod muškaraca, način na koji izgovaraju određene reči, akcenat. Ako nema seksi glas po tim nekim mojim standardima onda mi neće biti seksi, što je valjda i vezano za moju ljubav prema dirty talku. (Sonja, 24)

foto32 Anketa: Koji je tvoj fetiš?

Među učestale fetiše, takođe bi spadali koža i lateks, ali i potpuna fizička sputanost (vezivanje i sl)

Najviše volim ženska stopala, kada su lepa i negovana, i kada me devojka njima zadovoljava. Takođe volim kada je devojka u veoma visokim štiklama, i kada osim mene, samo njih ima na sebi. (Zdravko, 25)

Fetišizam je ozbiljan poremećaj, koji uslovljava seksualno zadovoljstvo. Dakle, neko ko mora da njuška stopala i sisa palac na nozi da bi svršio, uopšte ne može na drugačiji način da se zadovolji. Blaži oblik fetiša je ono što nam se uvek sviđa, ali nije jedini uslov za uživanje. Volim dugu kosu i mlado lice pored sebe, na sebi, pod sobom. Uvek prvo primetim kosijanera, ali to ne znači da me na kraju neće dobiti njegov pametniji i šarmantniji kratkokosi drug. (Nena, 32)


Dijana Knežević je studentkinja medija i urednica bloga “ViolentlyHappy”. Sklona ignorisanju realnosti, a kad nije u mogućnosti – pisanju o njoj. Neko je rekao i da je sklona suvišnoj racionalizaciji emocija. Ona misli da je to besmislica. Prezire kolotečinu, cenzuru i besporočnost.

Comments