Da li ste već odgledali drugu sezonu Netflixove serije The Witcher? U njoj glumi Anya Chalotra, koja tumači lik neustrašive i nezavisne Yennefer. Ako ste ispratili prvu sezonu onda već znate da se Yennefer preobratila iz ružnog pačeta u prelepog i moćnog labuda. Nažalost, takav beauty tretman je moguć samo u serijama epske fantastike. Nama, običnim smrtnicima, preostaje samo beauty rutina, koju moramo praktikovati svakoga dana kako bismo sačuvali svoju lepotu. No, moramo naglasiti da pojedini poseduju prirodnu lepotu i uspevaju da je održe uz najjednostavnije trikove. Jedna od njih je upravo Anya Chalotra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anya Chalotra (@anyachalotra)

Dan započinje s hladnim tušem

Anya se svako jutro istušira s hladnom vodom (čija je temperatura manja od dvadeset stepeni Celzijusa). Ova navika je odlična za zdravlje iz više razloga. Pre svega, hladan tuš ubrzava metabolizam, što je super način ako želite da izgubite na težini. Dovoljno je da se bar tri puta nedeljno istuširate hladnom vodom i nakon kratkog vremena ćete primetiti kako vam se polako smanjuje obim struka.

Takođe, naglašavamo da tuširanje hladnom vodom utiče na bolju cirkulaciju, jer tada telo troši više energije da održi temperaturu. Kao rezultat toga, imaćete lepšu kožu. Koža će biti sjajnija, glađa i hidrirana. Topla voda dovodi do dehidratacije i isušenosti kože, zato je tuširanje hladnom vodom odlična za vas ukoliko imate suvu kožu. To je jedan od razloga zašto Anya ima prelepo i zategnuto lice.

Comments