Anya Taylor-Joy je zvezda predstojećeg filma Furiosa: A Mad Max Saga – a autfiti koje je nosila tokom promo turneje su modna igra koja prati estetiku Mad Max sveta.Iz tog razloga vam predstavljamo mali osvrt na nekoliko njenih spektakularnih izdanja!

Šta znamo o filmu Furiosa: A Mad Max Saga?

Mad Max, serijal postapokaliptičnih akcionih filmova koji su kreirali George Miller i Byron Kennedy, uskoro dobija novi nastavak. Prvi film u seriji je debitovao 1979. godine, a zatim su usledila tri dodatna ostvarenja: The Road Warrior, Mad Max Beyond Thunderdome i Oskarom nagrađeni Mad Max: Fury Road.

Pored toga, serijal je u velikoj meri uticao na pop kulturu, posebno na apokaliptičnu i postapokaliptičnu fikciju. Franšiza je usredsređena na podvige Maxa Rockatanskog, policajca u postapokaliptičnoj Australiji, kada su sukobi i velika nestašica resursa doveli do raspada društva. Predstojeći film u franšizi biće prequel, odnosno, spin-off filma Fury Road.

Furiosa: A Mad Max Saga će ispitati poreklo glavne junakinje filma iz 2015, ratnice Furiose (koju je igrala Charlize Theron u Mad Max: Fury Road), i odgovoriti na pitanja u vezi sa njenom prošlošću. Ona se prvi put pojavljuje u Fury Road tokom govora Immortana Joea, gde se otkriva da vodi logistiku za Joeovu citadelu i da ima poseban zadatak da transportuje naftu. Ona služi kao ratni kapetan Immortana Joea, ali se pobuni protiv njega da bi spasila pet žena. Furiosin lik je dobio pohvale kritičara širom sveta, pojavivši se kao snažna ženska akciona heroina koja u franšizu uvodi feminističke ideje.

Pored Anye Taylor-Joy, u predstojećem ostvarenju igraju i Chris Hemsworth, Tom Burke, Alyla Browne, Nathan Jones, Angus Sampson i John Howard.

Anya Taylor-Joy i svi njeni Furiosa: A Mad Max Saga autfiti

Anya Taylor-Joy je tokom promotivne turneje za film, na događajima širom sveta, nosila nekoliko spektakularnih autfita. Jasno je da su glumica i njen stilista Ryan Hastings pratili method dressing, što podrazumeva da se Anya odeva u stilu filma koji promoviše – setite se Zendaye i Dune turneje, ili Margot Robbie u Barbie fazi.

Evo svih smelih autfita Anye Taylor-Joy, koji predstavljaju modnu, glamuroznu verziju Mad Max estetike.

Za photocall u Sidneju, Anya je pozirala sa Chrisom Hemsworthom u Rick Owens haljini koja simboliše boju pustinje. Haljina ima glamuroznu siluetu i donji deo od kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by art8amby (@art8amby)

Za premijeru filma u Sidneju, Anya je nosila jedan od najekstravagantnijih autfita u karijeri – vintage Rabanne kreaciju sa šiljcima, koja je u potpunosti u Furiosa fazonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by art8amby (@art8amby)

U Las Vegasu, Anya je nastavila niz autfita u kojem su robustni, grubi materijali u centru pažnje. Njena mini-haljina dizajnera Ludovica de Saint Sernina je ukrašena nitnama.

Možda i najbolji autfit cele turneje jeste Balmain metalna haljina koju je nosila u Meksiko Sitiju. Haljina je napravljena samo za nju, a inspirisana je Givenchy couture kolekcijom koju je Alexander McQueen dizajnirao 2000. godine.

Najzad, još jedan autfit iz Meksika je Robert Wun beli komplet, koji ima naglašena ramena i punk kaiševe, ali uprkos tome predstavlja najelegantnije izdanje sa turneje – za sada.

Pročitajte i ovo: Modna zvezda u usponu: Autfiti Eize Gonzales koji nas inspirišu

Naslovna fotografija: instagram.com/thedelightmagazine

Božica Luković

Comments