Ako bismo morali da izdvojimo jedan beauty trend koji je bio veoma viralan u poslednjih nekoliko godina, to su “glazirani nokti” – a u 2024. godini, aurora nokti će verovatno steći sličnu popularnost. Novi trend manikira ima sve karakteristike zbog kojih su glazed nokti bili hit – svetlucav je i neodoljiv za gledanje, ali ima još elemenata zbog kojih je moderniji.

Primer aurora noktiju je manikir na Instagram nalogu korejsko-američke nailart umetnice Mary Koh – nokti koje je ona uradila imaju ružičaste i bele holografske detalje “utopljene” u providan gel.

Šta su aurora nokti?

Aurora manikir donosi svetlucanje i sjaj “uronjene” u prozirnom gelu, koji menja boju dok pomerate nokte – poput polarne svetlosti (aurore borealis) ili vode ispod zaleđene površine.

Trend, koji se takođe naziva „uru uru nokti“ i „ledeni nokti“, zapravo nam dolazi iz K-beauty sveta, odnosno iz Južne Koreje.

„To je popularan trend u Seulu, gde sam ga i naučila. U Koreji se zove ‘uru uru nokti’. Želela sam da ga interpretiram kao jednostavan, ali zabavan dizajn“, objasnila je za Glamour nailart umetnica Mary Koh.

U suštini, to je sjajnija, 3D verzija “glaziranih noktiju”, koja može dodati novu dimenziju i wow efekat vašoj odeći, šminki i celokupnom izgledu. Manikir je posebno očaravajuć za gledanje zahvaljujući svojoj svetlucavoj završnici, koja menja boje dok se prsti kreću i stvara futuristički efekat na kameri.

Kako se postižu aurora nokti?

Aurora nokti se rade slično kao i “glazirani”, ali gel i holografska folija se nanose na površinu nokta, da bi se stvorio 3D efekat. Onda ceo nokat dobija debeli gel lak, kao završni premaz.

Ali da bi to zaista izgledalo besprekorno, nega noktiju je najvažnija. Linija zanoktice mora da bude čista tako da dizajn može da bude ispred i u sredini nokta. Pre nego što dodate lak, podrežite i turpijajte nokte u obliku koji želite. Polirajte ploču noktiju da biste napravili glatku površinu, a zatim nanesite tanak prozirni sloj. Ovo će pomoći da se lak u boji bolje nanese i traje duže.

Prelivajući izgled manikira, koji podseća na školjke i repove sirena iz bajki, kao i na najspektakularniji svetlosni fenomen na nebu, može se postići specijalno kreiranim Aurora gelovima, koji se preporučuju samo za upotrebu u salonu, ali ima dosta prozirnih, svetlucavih gelova koje možete koristiti da biste dobili izgled kod kuće.

Takođe možete naneti dva laka da biste postigli ovaj izgled. Koristite belu ili pastelnu boju za bazu, a zatim dodajte lagani svetlucavi lak na vrh.

Bez obzira na to da li ste izabrali unapred napravljeni svetlucavi lak ili slojevito naneli različite boje, “zapečatite” gotov manikir prozirnim završnim premazom.

Kako nositi aurora nokte?

Trend ima mnogo verzija i varijanti jer, u zavisnosti od boje baze, folije i gela koje koristite, možete promeniti izgled vašeg manikira. Prozirne i ružičaste folije će vam dati jednostavan, elegantan izgled, ljubičasta i plava izgledaju moderno i futuristički, dok su narandžasta i crvena odvažne i efektne (ali su u trendu).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lameufquifaitlesongles

Evo još nekih primera aurora noktiju za inspiraciju:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SG • lakeside (@77k.studio)

Pročitajte i ovo: “Sapun” nokti – manikir za sve ljubitelje minimalizma

Naslovna fotografija: instagram.com/oneureun_nail

Božica Luković

Comments