Ne znamo koliko je puta potrebno reći – nikad nije kasno razmišljati o jesenjim kombinacijama. Već je početak septembra, tako da to dodatno brani ovu izjavu, a kao što svi znamo, jesen ima najbolje modne tradicije i trenutke od boja, preko ukusa i mirisa, do određenih odevnih komada, jesen obuzima svaki deo našeg života čim se pojavi na vratima. Naravno, zbog toga je obnavljanje jesenje garderobe jedna od omiljenih aktivnosti koje mnogi ne mogu da dočekaju. Iz tog razloga smo odlučili da vam damo inspiraciju za sve vaše jesenje kombinacije.

Kaiš + džemper

Slojevi su ključni deo hladnijih dana, ne samo jer su efikasni, već i zato što uvek izgledaju odlično. Uključivanje mekanog džempera preko haljine koja se širi može vas nekad učiniti krupnijom nego što želite, tako da preko možete dodati i kaiš kako biste istakli svoju siluetu. Još jedan savet – pokušajte da prednji deo svog džempera uvučete, kako bi se kaiš što više istakao, a samim tim i vaš oblik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa (@alyssasmirnov)

Pročitajte i ovo: Minimalistički stil – kako odabrati prave odevne komade

Nastavite sa nošenjem lana

To što nam prolaze letnji dani, ne znači da treba spakovati lan i čekati sledeću godinu kako biste ga opet nosili. Lan može biti i dobar komad za prelazni period, te ga možete ukombinovati sa tamnijim, neutralnim bojama, umesto svetlijih i belih nijansi. Crni ili braon lan će učiniti da izgledate veoma šik, a sve to dok polako ulazimo u jesen.

Predimenzionirani nakit

Ako ste ispratili naše jesenje preporuke za trendove u nakitu, onda znate da se predimenzionirani nakit ponovo vratio u modu, i da će biti aktuelan ove jeseni. Tako, vaše poslovne kombinacije možete zamisliti u vidu blejzera sa oštrim kragnama ili krojenog odela i zlatnog nakita koji će isticati čitav izgled. Sve što vam uz to treba su lagane patike i spremni ste za bilo koji događaj.

Nosite kombinezon

Kombinezoni u poslednje vreme postaju sve popularniji – već nekoliko sezona. Međutim, mislimo da bi najbolji način za nošenje kombinezona bio da se odlučite za odvažni print, koji ćete upariti sa jednobojnim modnim dodacima i cipelama.

Igrajte se sa proporcijama

Kao što možda već znate, sada su sve više popularne šire pantalone, tako da ovaj trend možete iskoristiti kako biste ih uparili sa oversized majicom, košuljom ili jaknom. Kako biste najbolje i najskladnije izneli široke komade, važno je da između njih postoji malo prostora, što znači da vaša jakna ili košulja treba da bude malo iznad struka pantalona, kako bi razlika bila jasna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Israa (@israarahal)

Pleteni prsluk

Pleteni prsluci su još jedan komad koji je sve češće viđen na ljudima u poslednih godinu ili dve. Iskoristite ovaj trend dok još traje, jer mislimo da može da bude odličan dodatak svakog autfita. Džemper bez rukava možete nositi bez ičega ispod, u smislu, može vam delovati kao jedini gornji komad. Ako vam je neprijatno da nosite samo pletenu odeću, uvek ispod možete obući majicu kratkih rukava. Uz njega dodajte i flared pantalone koje se šire ka dole i dobićete savršen autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tin Vcb (@tinvcb)

Izaberite teksas komplet

S obzirom na to da je teksas uvek dobra ideja, probajte da obučete teksas komplet, ali malo eksperimentišite, pa nađite onaj neobične boje, a ne klasični plavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carol 캐롤 (@_caro1___)

Maxi umesto mini-suknje

Duge suknje su dobra opcija kako leti, tako i u toku prelaznog perioda i na jesen. Najbolje ćete ih ukombinovati sa običnom majicom kratkih rukava i baletankama ili sandalama. Možete izabrati suknju koja malo otkriva nogu, kako biste izbegli previše materijala koji bi vas prekrio.

Karirani blejzer

U kariranom blejzeru, farmerkama i čizmama ćete uvek izgledati šik, iako možda nije najinovativnija kombinacija. Baš zbog toga što je bezvremenski klasik, ova kombinacija vam može biti savršena dnevna opcija kad u žurbi morate da izađete iz kuće.

Probajte cargo pantalone

Cargo pantalone se sve više nose, tako da možete eksperimentisati sa njima ako do sada već niste. Ukombinujte ih sa dobro krojenim blejzerom i šik baletankama. Na taj način ćete ovaj opušteni komad odmah podići na viši nivo, koji je čak prikladan i za posao ili izlazak.

Pročitajte i ovo: Selena Gomez je naš ultimativni style vodič za jesen

Naslovna fotografija: instagram.com/sandraaarios

Nenad Grubanoski

Comments