Avu Karabatić, okruženu oduševljenim prolaznicima, zatekao sam kod Palate Albanija. Nezgoda sa karticama i mrežama bila je samo početak sinoćnjeg ludog provoda. Na štiklama, visine 12 cm, uskoj, crvenoj satenskoj haljini, Ava je zaista delovala kao atrakcija u Knez Mihailovoj ulici, tek oživeloj između dva pljuska. Sa nama je bio njen tata koji je neprestano izgovarao svoje impresije o centru Beograda, raspitivao se za šoping molove i cene u Paćotiju (Cesare Paciotti). Razmišljao sam kako da što pre dopremim ovu lepoticu do redakcije Wannabe Magazine-a budući da je tako prestilizovana, visoka i razgolićena izazivala više od pogleda, naime, bilo je i onih koji su imali potrebu da stanu i dobro prouče ono što vide. Na kraju smo, sekund pre novog monsuna, stigli u redakciju.

Manje stresni deo Avine rođendanske proslave u Beogradu, predstavljalo je šminkanje, sređivanje frizure, obavezni chit-chat i litre espressa. U trenutku kada je Avin otac upoređivao visinu plafona u starom delu Beograda sa onim u Splitu i Zadru, pitao sam slavljenicu šta je to što iskreno želi za rođendan budući da ga slavi gotovo kao turneju po Balkanu. Proslava u Hrvatskoj održana je 20. maja, na sam rođendan, ali proslave se nastavljaju u skladu sa regionalnim konceptom Survajevera:

“Želim da budem još zadovoljnija i da nađem ljubav svog života” odgovara starleta pozirajući fotografu u redakcijskom studiju, a budući da stoji ispred belog platna sada je već svoja na svome.

untitled 34 of 180 Ava Karabatić: Stanijina i moja duplerica su neuporedive

"U Survajveru ambicija je pobedila strast!"

Kako bi trebalo ta ljubav da izgleda, konkretizuj malo to što želiš?

Važno je samo da proradi hemija. Znaš, one vibracije. Da me drži kao kap vode na dlanu i obožava. Da mu ne bude teško da, recimo, dođe iz Grčke avionom da bi me usrećio.

Ako ne dolazi avionom nego autobusom da li to menja stvari?

Ne menja, ako ima srce i ako je dobar čovek.

Jesi li ti to slučajno pomenula Grčku budući da je Vlada Vuksanović trenutno tamo zbog čega i neće biti među tvojim gostima večeras?

Želim da ostanem tajanstvena. Vlada je moj prijatelj i ja ga veoma cenim.

untitled 80 of 180 Ava Karabatić: Stanijina i moja duplerica su neuporedive

"Duplerica osobe koja je visoka metar i šezdeset i moja su neuporedive. Najbolje je pustiti muški deo populacije da odluči. I objektivne žene, takođe"

Kako se dogodilo da je on ostao imun na tvoju pojavu i flertovanje i to u okolnostima kao savršenim za vruću avanturu?

Niko nije imun na moje čari.

Znači nešto se ipak dogodilo, činjenica je da si bila prilično zagrejana za njega i da to nisi krila?

Činjenica je da ja nikada nisam priznala da mi se on dopada u tom smislu. Nema takvog priloga u Survajveru. Isticala sam to da je najzgodniji i najlepši. Zadovoljna sam time da ga imam za prijatelja. Ne treba mi više od toga. Sada sam skoncentrisana na to da osvojim Beograd.

Zašto baš Beograd?

Želim da se preselim ovde. Šest godina maštam o tome. Pogledaj, i tetovažu na ramenu sam radila u Beogradu.

Divno, možda se ovde ostvari ta želja o velikoj ljubavi, vodi na dlanu i hemiji. Mnoge su se gošće iz Hrvatske baš ovde podsetile šta to beše ljubav.

Kako god, čekaću pravu ljubav. Trenutno sam ionako zaokupljena poslovnim angažmanima i druženjima. Previše radim. Ali, malo je reći da uživam. U slobodno vreme trčim, plivam, učim…

untitled 58 of 180 Ava Karabatić: Stanijina i moja duplerica su neuporedive

"To je predrasuda da čovek ne može da izdrži bez seksa mesec dana, dva, tri... Ja mogu i pet godina."

Ti si studentkinja filozofije u Zadru?

Filozofskog fakulteta, preciznije – katedre za italijanski i francuski jezik. U Hrvatskoj su fililoške katedre deo Filozofskog fakulteta.

Kad smo kod tog rada i projekata, šta znači zanimanjestarleta?

Starleta je izuzetno inteligentna osoba koja pritom dobro izgleda. Ima i lepo telo i mali i veliki mozak (citat), sve skupa. Na temelju emocionalne inteligencije i fizičkog izgleda, starleta se provlači kroz medije i uspešno koketira sa njima. Budimo realni, danas su svi željni medijske pažnje. Makar i najkraći mogući članak na poslednjoj strani. Ne zanimaju me lažni moralisti koji to poriču. Ja sam nekoliko puta bila pobednica na različitim takmičenjima za takmičenja lepote u Hrvatskoj i nisam više toliko željna popularnosti. Ali, što više odbijam medije, to me ti isti mediji više vole i traže.

Neverovatno da je Survajver ove sezone ostao bez seksa, a uslovi su bili preinspirativni za topriroda, sunce, more, hormoni, gola tela, haos…

Sve je to tačno, ali ambicija je pobedila strast. Takmičarski duh je dizao adrenalin, a kad adrenalin ide gore, sve drugo pada dole. Ja sam na ostrvu pronašla jednu divnu špilju i tu sam maštala. Zamišljala sam se sa jednim takmičarem na hiljadu načina, ali ne mogu reći kojim. Nema lepšeg mesta za vođenje ljubavi od tog krajolika. Ali, neki drugi put, pod nekim drugim okolnostima. Nije Survajver mesto za seks. To je predrasuda da čovek ne može da izdrži bez seksa mesec dana, dva, tri… Ja mogu i pet godina.

Napokon, stižemo u Kašmir. Lep doček za slavljenicu. Mnogo cveća i bar pedeset primeraka Plejboja (Playboy) sa njenom naslovnicom. Idealna prilika za poređenje sa prethodnim izdanjem što, provereno, interesuje mnoge.

Čija je duplerica bolja, Stanijina ili tvoja?

Mislim da tu ne bi trebalo mnogo licitirati. Duplerica osobe koja je visoka metar i šezdeset i moja su neuporedive. Najbolje je pustiti muški deo populacije da odluči. I objektivne žene, takođe.

Sve je drugo čist provod. Robinzoni i Robinzonke iz regiona polako stižu i naše parče Balkna ponovo peva istu pesmu. Susprežem se da nekako odolim porivu da napišem gromki kulturološki ogled. Ipak, verujem da samo starlete mogu spasiti region. Odlučio sam da glumim tabloidnog novinara i noćas ne smem napuštati tu rolu. Uostalom, dobro mi ide. Svi smo mi pomalo starletani. Starlete napadaju Beograd iz svih zamislivih pravaca i to je trenutno jedina podnošljiva oluja. Ostalo je hleb sa svim svojim korama. Aj’ da se onda izigramo noćas.

Fotografije: Jean-Francois Nicollet


Milan Nikolić je mladić u godinama. Opredeljen za on line verziju života. Pisac koji je sa Parnasa prebegao na internet. Postao voljen tek kada je naučio da živi omražen. Neretko pogađa istinu zbog čega ga zasipaju poljupicima ili kamenjem. Kad ne piše – spava.

Jean-Francois Nicollet je radio kao novinar za francuski sajt o muzici, sada je fotograf za klub američkog fudbala ”Belgrade Blue Dragons” i malo “Kragujevac Wild Boars”. Voli pivo, dobru hranu i Peg Bundy.

Comments