Vitamini B grupe su od velike važnosti za očuvanje zdravlja. U organizmu se proizvode u nedovoljnim količinama, a neophodno je njihovo svakodnevno uzimanje.

Esensa zena B12: Crveni vitamin za zdrav nervni sistem!

Od svih vitamina rastvorljivih u vodi, B12 je najsloženiji po svojoj hemijskoj strukturi. Reč je o crvenom kristalnom jedinjenju koje sadrži fosfor i kobalt. Za razliku od drugih multivitamina koji uglavnom sadrže minimalne preporučene količine, suplement Betavitevit B12 sadrži optimalnu količinu.

Esensa Betavitevit B12 B12: Crveni vitamin za zdrav nervni sistem!

Vitamin B12 je presudan za proizvodnju genetskog materijala u ćelijama, za razmnožavanje ćelija, a naročito za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Njegov nedostatak izaziva takozvanu pernicioznu anemiju, krvno oboljenje koje prate brojni neurološki poremećaji, gubitak apetita, slabost mišića, zamor i trnjenje prstiju ruku i nogu. Rizik od deficita vitamina B12 češće se javlja kod starijih osoba, strogih vegetarijanaca, osoba koje drže dijetu samo sa žitaricama i kod hroničnih bolesti organa za varenje.

Radi bolje apsorpcije, Betavitevit B12 tablete se uzimaju laganim otapanjem pod jezikom, jednom dnevno. Za više informacija posetite Esensin zvaničan sajt i Facebook stranicu.

Comments