Bakarna boja kose u balayage varijanti je apsolutni hit proleća i svetski frizeri su potpuno opsednuti ovim trendom. Videli smo brojne poznate ličnosti kako menjaju prirodnu boju za vatrenu nijansu – od Sydney Sweeney do Ciare. I nakon procene njihovih zadivljujućih izdanja, naučili smo da postoji mnogo načina da nosimo ove popularne nijanse.

Jedan od najpopularnijih pristupa je bakarna balayage – bakarni ton kose sa autentičnim, ručno oslikanim pramenovima. Kako bismo vas inspirisali da se odlučite na ovakvu promenu frizure, izdvojili smo deset savršenih primera na kojima se jasno vidi da je bakarna boja kose u balayage varijanti nepogrešiva odluka.

Bakarna boja kose u balayage varijanti — deset savršenih nijansi

Novčići u kosi

Marsai Martin nosi svoj bakar balayage na pravi način. Iako u potpunosti može da ima crvenkaste i smeđe nijanse, nije štedela na svetlijim pramenovima koji joj okviruju lice. Ti naglašeni pramenovi su karakteristična crta balayage tehnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marsai (@marsaimartin)

Prirodna bakarna boja

Anittina kosa je odličan primer bakar balayage frizure. Njeni ručno oslikani pramenovi postavljeni su na savršenom mestu, dodajući živost i dimenziju njenom celokupnom izgledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anitta (@anitta)

Diskretno oslikan balayage

Chrissy Teigen ima ručno oslikane bakarne pramenove mestimično rasproređene po kosi. Uz balayage koji frizuru dodaje novu dimenziju, lako je videti zašto se toliko poznatih ličnosti odlučuje za ovaj look.

Balayage kojem izrastak doprinosi

Najveća prednost balayage tehnike je vek trajanja. Kad kosa počne da raste, nema oštrih linija naglašenih pramenova koji vas pozivaju na ponovno farbanje. Ti mekani ručno oslikani pramenovi besprekorno se spuštaju niz vaše lice, kao u slučaju Emme Stone, a i dalje izgledaju sveže i svrsishodno, što vam može uštedeti mnogo vremena između poseta salonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨ ✨ (@emmstone)

Sirenini talasi

Ovo je zaista očaravajuće. Talasi Jess Glynne plivaju u moru postepenih bakarnih nijansi. Njena dugačka kosa, poljubljena suncem, bakarna boja i talasasti pramenovi dodatno ističu utisak morske sirene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess Glynne (@jessglynne)

Blago kontrastno farbanje

Kad promenite svoju prirodnu tamnu bazu u svetliju boju, verovatno ćete dobiti pojedine bakarne tonove. Kako nam pokazuje Sarah Rafferty, dodavanje balayage pramenova u mešavinu čini taj kontrast suptilnijim i prirodnijim.

Postepeni prelaz

Postoji mnogo načina da sebi prilagodite bakarni balayage kako bi vam odgovarao. Za scenaristkinju i producentkinju Our Lady J, odabir postepenog prelaza između živahne bakarne i svetlijih tonova najbolje funkcioniše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Our Lady J (@ourladyj)

Besprekorni talasi

Da, bakar je uglavnom teška boja za održavanje. Međutim, balayage čini prelaz između boja besprekornim. Sophie Turner je zadržala svoj tamni koren i dozvolila svetlim, bakarnim pramenovima da dosegnu do krajeva. Kreiranje balayage efekta ispod tamnog korena čini da cela stvar izgleda prirodno.

Šargarepa nijansa

Kad birate svetlu, šargarepasto-crvenu bakarnu nijansu, dimenzija je ključna. Dodavanje svetlije nijanse preko starih izraslih pramenova daće bakar balayage efekat kao što vidimo na fotografiji ispod. Održavajte kosu šamponima i regeneratorima za očuvanje boje kako biste dostigli sjaj svetlog bakra koji imaju šargarepa nijanse.

Vestern bakarne lokne

Bakar u cowboy stilu je bogata, duboka interpretacija trenda. Samo zato što želite da idete ka svetlijoj boji, ne znači da morate da izaberete isključivo svetlu nijansu. Sa balayage pramenovima ispod nove bazne boje, možete da produžite trajanje vaše frizure i date bakarnoj boji dimenziju prirodnosti.

Pročitajte i ovo: Kakve haljine nosimo ovog proleća? Svi trendovi na jednom mestu

Naslovna fotografija: instagram.com/jenniferczeczor

Milana Petković

Comments