Bakarna senka je ponovo u zenitu popularnosti, a postoji mnoštvo načina da ispratite ovaj makeup look. Šminkeri povremeno vrate na scenu ovaj način šminkanja, a naročito leti jer se savršeno slaže uz preplanuli ten. Ipak, kako ne postoji zadatak kom ne možemo da doskočimo, odabrali smo 10 načina da tokom letnje sezone koristite bakarne nijanse senki.

Bakarna senka i 10 načina da je rekreirate

Bridal glam

Sezona svadbi je uveliko krenula i ne sumnjamo da većina vas tokom leta ima makar jednu ceremoniju venčanja u planu, a kako biste bili najprimećeniji gost, neka vaša šminka bude inspirisana upravo bakarnim tonovima. Naravno, pošto je svadbeno veselje u pitanju, morate u celu priču ubaciti veću dozu shimmera i osigurati da bakarna senka ipak deluje nežno i elegantno.

Komplementarna sa letnjim tenom

Budući da će većina ljudi uskoro posvećivati makar svoje vikende sunčanju, naš letnji ten će zahtevati da mu prilagođavamo i šminku. Kad jednom steknete bronzani ten, bakar će lako da ga prati. Kad se to jednom dogodi, bakarna senka će u određenim nijansama delovati stopljeno sa vašom bojom kože i mnogo prirodnije, pa će biti pravi izbor i za svaki dan.

Ombre od sive do bakra

Za noćne izlaske, kad želimo da nam šminka izgleda mračnije i prodornije, ombre efekat na očima je savršeno rešenje. Od sivih i crnih do završnice sa bakarnim i svetlobraon nijansama, ombre efekat može da iznese ceo spektar bez problema, a jedna stvar je najvažnija ― dugo i temeljno blendanje.

Braon ajlajner

Kad smo kod blendanja, bakarnu šminku možete rekreirati početnim nanošenjem braon ajlajnera koji ćete do te mere stopiti sa bakarnom senkom da će se njegov efekat samo nazirati. Ovako dobijate nešto intenzivniji svakodnevni look koji možete da prilagodite i večernjem izlasku.

Mokri bakar

Budući da je leti šminka sklona topljenju, bakarne nijanse možete sa namerom istaći uz pomoć sjajnih senki i većom dozom hajlajtera. Glazed efekat koji se tako postiže će smanjiti potrebu da po vrućini stalno proveravate kako vam šminka izgleda, ako želite da da izgledate kao sirena koja je tek izašla iz vode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @aniamilczarczyk

Pozlaćeni bakar

Za prilike koje zahtevaju eleganciju možete uz bakarnu senku dodati i zlatnu u izraženijem i ne toliko izblendanom sloju, da biste izgledali graciozno i dostojno crvenog tepiha. Mnoge svetske zvezde baš tamo i nose ovaj spoj nijansi senki, a jedna od njih je i glumica Lucy Hale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kale teter (@kaleteter)

Cigla nijansa za svaki dan

Još jedna fantastična svakodnevna varijanta u momentu kad rekreirate bronzani letnji ten je nijansa narandžaste koja je nalik cigli. Idealan je izbor ako želite da istaknete oči tako da ne mogu da prođu neprimećeno.

Smokey eye bronza

Kad god ne znamo kako bismo se našminkali za izlazak jer nemamo inspiraciju, tu je provereni smokey eye. U bronzanoj varijanti je još interesantniji od onoga na šta smo navikli, jer predstavlja savršenu ravnotežu između jake šminke i blagih tonova, pa čini njihov potpuno izbalansirani spoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

Bronza svuda

Da li želite što više bronzane senke? Ovo je zaista takav način nanošenja ovih nijansi jer je njegova definicija što više, to bolje. Kako biste ipak osigurali da vam šminka u ovoj varijanti ne izgleda preterano, birajte svetliji ton koji se adekvatno blenda sa vašom bojom kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Bronzano šarenilo

Kako bi vaša šminka odmakla od zemljanih nijansi, budite slobodni da eksperimentišete sa bojama. Uz bronzu se, primera radi, idealno slažu plave, ljubičaste, pa čak i crvene senke i zato pustite mašti na volju. Ovo je primer koji nam se dopao, a vi slobodno budite kreativni, ali zadržite dozu umerenosti kako se ne bi stekao utisak ste preterali u bojama.

Pročitajte i ovo: Nega kože tela je u fokusu pred leto: 4 koraka da je poboljšate

Naslovna fotografija: instagram.com/nikki_makeup

Milana Petković

Comments