Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Baksuze, proklet da si!

Baksuze, proklet da si!

draft lens2330633module12997683photo 1229021895Superstitions Baksuze, proklet da si!

Asocijacija koju mi bude sujeverne dušice je scena iz serije Blackadder:  glumci dobijaju napad panike na pomen komada Macbeth… Znate ono, pljeskaju rukama, pevaju antimaleroznu pesmicu i štipaju jedan drugog za nos… Ili ne znate? Nije ni bitno.

Svakodnevno doživljavam da obrazovani ljudi, vernici i nevernici koriste manje ili više upadljive rituale da “ponište” maler. Bilo da su to popularni klasici “pupupu” i kucanje u drvo, ili ekstremnije varijante, tipa vraćanja unazad pri susretu s crnom mačkom ili sisanja rane kada se poseku, neverovatno mi je koliko je duboko u podsvest utkan splet bapskih priča, primitivizama, dezinformacija i iracionalnih strahova. Čisto da pomenem, ovo sa sisanjem rane može biti žešće opasno: imate li uopšte ideju koliko opasnih gadosti živi u vašim ustima?

Zanemariću sad mnoge bisere koje sam imala priliku da vidim/čujem/osetim drugim čulima, fokusiraću se na pošast koja se neumitno širi Beogradom. Crvenim končićem oko zgloba! Ne smem da se zakunem da mi u bebećem uzrastu baka nije vezala crven konac. Ali, čak i ona je u fazonu da je to namenjeno bebama. 

Argument koji propagiraju vlasnice istog je “tako nosi i Madona, hoćeš da kažeš da je Madona seljanka?!?!” Kako ona svoj vezuje za kabalu, neću reći da je seljanka. Mada sumnjam da su beogradske devojke iole upućene u jevrejska učenja. Nije ni Madona (za koju bivši muž tvrdi da spava umotana u folije i izbegava sunce kako bi sprečila starenje). Možda nije seljanka, ali svakako ne poseduje ceo set dasaka u glavi.

Madona provereno nije svesna da je omogućila beogradskim lepoticama da konačno dođu u dodir sa svojim (paganskim) nasleđem. Nakon što je, nepoznatim marketinškim tehnikama, upotreba ovog moćnog antibaksuzluka postala opšti trend, naše dame od stila osećaju se prijatnije da priznaju još po koju ezoteričnu pikanteriju: odbrana od mračnih sila bacanjem soli preko ramena, predviđanje berzanskih kretanja tehnikom lociranja svrbećeg dlana, rezervisanje bračnog partnera pljuvanjem u kafu (ima i ekstremnijih verzija, ne znam da li ste čuli)… Just to name a few.

E sad, nosim se mišlju da pokušam da začnem novi talas: na primer nošenje crnog konca oko noge – “da crkne onaj koj’ te šutne!”. Samo kapiram da nije nešto isplativo…? A i izguglovah da Jelena Janković već nosi crveni na desnoj nozi!


Jelena Ignjatić – previše priča, premalo filtrira. Jedinstveni nosilac dijagnoze labrofagija. “Ćutanje je zlato, a ja ne volim zlato…” Kad pretera – laje, kad promukne – izvinjava se. Mrzi dugmiće. Uradila neke psihološke testove koji tvrde da je pali moć. Lažu!

Editors choice