Bandage haljne su se vratile uz veliki boom. Ne znam da li ih se sećate, ali imali smo prilike da ih nosimo u dva navrata. Jednom su, doduše, bile baš popularne, a drugi put su bile prolazni trend. U pitanju je model haljine koji stoji svakoj ženi! Izgleda kao da je skrojena od krutog materijala, ali, zapravo, mnogo lepo pristaje telu.

Pročitajte i ovo: Haljine o kojima se najviše pričalo u 2021. godini

Baš kao što su se korseti vratili, a mi smo potpuno izludeli za njima, tako ćemo izludeti i kada ove haljine počnemo da primećujemo svuda. Modna industrija je takva da, ako ne uhvatite trend u početku, posle promenite mišljenje. U kom smislu? Pa, isto kao i sa muzikom. Kada je pesma popularna, dopadne vam se na početku, đuskate kad god je čujete, a posle izvesnog vremena vam se prosto smuči. Zato – uskočite u trend bandage haljine sada, kada je još uvek svež!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Iako je ovaj tip haljine bio popularan krajem 80-ih i početkom 90-ih, ova haljina je doživela ponovnu popularnost i 2010. godine. Bilo je nakratko, ali je svakako bila popularna. Trendovi se, naravno, vraćaju, zbog čega smo sada u mogućnosti da ponovo vidimo ovu haljinu svuda oko nas.

Sašivene su tako da bandage haljine izgledaju kao da su sačinjene od nekoliko slojeva. Međutim, u pitanju je samo tehnika šivenja koja čini da naše telo izgleda savršeno. Upravo zbog ove tehnike šivenja haljina svakom stoji kao salivena.

Bandage haljina grli vaše telo – zbog čega je čest izbor žena sa oblinama, kao što su Kim Kardashian, žene iz  rijaliti emisije The Housewives of Beverly Hills itd. Ovu je haljinu osmislio Tunišanin Azzedine Alaïa koji je 80-ih bio poznat kao King of Cling. Poznate ličnosti ovog perioda, kao što su Madonna, Janet Jackson Grace Jones, bile su potpuno lude za ovom haljinom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hannah Waddingham Fans (@hannahwadfans)

Nakon toga je 90-ih haljina bila drugačije prilagođena, kako bi bila in u periodu u kom ju je dizajnirao Hervé Léger. Njegovo ime će vam iskočiti kada budete tražili informacije o haljini, jer je upravo on zadužen za njen sadašnji izgled.

Naravno, kao i svaki fashion trend, i ovaj je samo nestao. Sada se, međutim, bandage haljina vratila u punom sjaju. Hervé Léger je otpočeo saradnju sa velikim celebrity stilistom Lawom Roachom koji stilizuje Zendayu, Lewisa Hamiltona, Celine Dion, Arianu Grande itd. Sarađivali su na njegovoj kolekciji koja će izaći sledeće godine. Zato, nemojte da se začudite ako haljinu vidite upravo na Zendayi.

Pročitajte i ovo: TOP 7 letnjih haljina na sniženju

Takođe, bandage haljina je bila viđena i na crvenom tepihu. Nosila ju je Dua Lipa na 64. dodeli Grammy nagrada, zatim glumica Hannah Waddingham na Emmy FYC posebnoj večeri kada su emitovali jednu epizodu serije Ted Lasso.

Zato, uskočite u ovaj trend pre nego što se pojavi svuda oko nas! I kao što smo rekli, bandage haljina zaista pristaje svima, a kada trend prestane da bude trend, onda možete samo da sačekate – jer će se ova haljina sigurno ponovi vratiti pod svetla reflektora.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments