Može se reći da TikTok jednom mesečno izbaci hit trend, a ovog puta reč je o jednostavnom načinu uvijanja kose. Sve što je potrebno jeste da odredite svoj tip kose i ispratite osnovne korake koji će vas dovesti do savršene frizure! Možda vam je uvijanje kose do sada bio problem i nikada niste postali dovoljno vešti, ali uz samo malo truda i vežbe možete da napravite lokne iz snova.

Kakav je to trend Barbie blowout, i da li je zaista tako jednostavan? Šta je sve potrebno da uradite?

Počnite od temelja

Osnova za stvaranje bilo kakvog dugotrajnog stila počinje pod tušem. Naročito je važna duboka hidratacija koja će efikasno da ukroti vašu kosu. Kada je reč o prirodno kovrdžavoj kosi, potrebno je da je obogatite maskom i šamponom koji će u potunosti da je obuzda, dok talasastu i ravnu kosu možete jednostavno da operete jer će prilikom feniranja svakako biti poslušnija. Ono što je zajedničko za sve tipove kose jeste da je potrebno da nakon pranja i ceđenja stavite sprej koji će da radi na volumenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janae Roberts (@jannaaaeeee)

Pauza između pranja kose i drugih preparata

Nakon pranja kose koristite mekani peškir ili turban kako biste iscedili višak vode. Kosu cedite kružnim pokretima, a potom je umotajte. Nakon nekoliko minuta, kosu podelite na dva dela i iscedite, osvežite je sprejom za volumen i raščešljavanje, a na same krajeve utrljajte ulje.

Pripremite kosu za sušenje i Barbie blowout

Počnite tako što ćete kosu da podelite na dva dela, napravite horizontalu od uha do uha, a potom je zakačite šnalom. Zatim, podelite kosu koja je ostavljena ispod potiljka i na dva dela sa vertikalom po sredini.

Pročitajte i ovo: 6 milenijalskih trendova koji će prevladati 2023. godinom

Kako da napravite kovrdže (u zavisnosti od toga da li vam je kosa kovrdžava, talasasta ili ravna)

Ako želite uspešno da napravite kovrdže, potrebno je da ih uvijate od lica ka spolja. Kosu je najbolje da uvijate figarom, ako niste dovoljno vešti sa peglom za kosu. Figaro je formiran tako da napravi nešto sitnije lokne, ali ih kasnije obavezno raščešljajte.

Kovrdžava kosa 

U potpunosti zaštitite kosu proizvodima, jer je samim tim što je kovrdžava – zahtevnija za održavanje. Osušite je fenom, ali je uporedo češljajte kako biste ublažili prirodne lokne. Nakon što ste je potpuno osušili, podelite je i uvijajte figarom. Na samom kraju, učvrstite je lakom, prođite češljem i dobićete pravi efekat!

Talasasta kosa

Kosu sušite na srednjoj temperaturi pomoću okrugle četke. Ključno je da je ne dodirujete previše kako bi ostala u svom sjaju i postigla prirodni volumen. Uvijajte je od krajeva do korena i svaku loknu zadržite na nekoliko sekundi. Ako vam je kosa prirodno talasasta, dovoljno je da nakon uvijanja stavite malo gela.

Ravna kosa

S obzirom na to da vam je kosa prirodno ravna, potrebno je da je pripremite za proces uvijanja. Koristite okruglu četku. U kosi ne sme da ostane vlaga, zbog toga je temeljno sušite. Koristite krupnu kupu za uvijanje, a tek nakon što se lokne ohlade – stavite lak.

Za oblikovanje i raščešljavanje lokni koristite široki češalj ako vam je kosa kovrdžava ili talasasta, a ako je ravna – dovoljno je da kroz nju prođete prstima. Uz malo strpljenja i vežbe, lako ćete postići ovaj popularni efekat!

Pročitajte i ovo: Zašto je kapsula garderober iz sezone u sezonu tako popularan?

Naslovna fotografija: instagram.com/jannaaaeeee

Dragana Stojanović

Comments