Jedna od omiljenih glumica serije Euphoria, Barbie Ferreira, objavila je na svom Instagram storyju da se neće vratiti u trećoj sezoni popularne serije. Na internetu su već postojale spekulacije o njenoj budućnosti u seriji, jer su se javile glasine sa HBO seta – koje je glumica sama ugasila u toku intervjua za Insider, početkom ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Problemi na Euphoria setu

Naime, postojale su glasine da je na setu između glumice i pisca/reditelja serije Sama Levinsona bilo tenzije. Neposredno pre kraja sezone, pojavio se The Daily Beast izveštaj u kojem se tvrdi da se Ferreira sukobila sa tvorcem serije. U izveštaju se tvrdilo da je napetost čak postala toliko izražena da je Ferreira otišla sa seta i da je ovaj sukob doveo do njenog skraćenog vremena pred kamerama. Povodom ovoga, Ferreira je u jednom intervjuu rekla: „Serija ima ogromnu glumačku ekipu. Dakle, videćemo sve. Svako dobije svoje vreme.” Nakon što je druga sezona završila, ona se pozabavila glasinama rekavši: „Videla sam toliko različitih stvari i mnogo toga je neistinito, a pojedine od njih su obične sitnice.”

Pročitajte i ovo: Ako vam se dopada “Euphoria”, u dahu ćete pogledati i ovih 6 serija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iconic News (@iconicnewsfr)

Glumica je svoju odluku o napuštanju objavila napisavši: „Posle četiri godine od utelotvorenja najposebnijeg i najzagonetnijeg lika, Kat, moram da se oprostim sa suzama u očima”, a ova izjava se našla na fotografiji fan arta koji je nacrtao Hunter Schafer. Glumica je rekla i da se nada da će mnogi od njenih fanova videti sebe u njenom liku, kao što je bio slučaj sa njom, i da im je njena izvedba lika Kat donela radost. „Uložila sam svu svoju brigu i ljubav u ovaj lik, i nadam se da ćete tu ljubav osetiti”, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Uspesi serije Euphoria

Euphoria je obnovljena za treću sezonu početkom februara, iako nije objavljen zvaničan raspored produkcije ili premijere, ali treba da se desi u nekom trenutku 2024. godine. Ferreira se uzdržala od deljenja dodatnih detalja o okolnostima oko odlaska njenog lika. Ipak, mi ne možemo da zamislimo seriju bez Kat, njene energije i body-positive stava, tako da strpljivo čekamo da vidimo kako će sve izgledati. Druga sezona serije je zaradila neverovatnih 16 nominacija za Emmy, uključujući za najbolju dramsku seriju, kao i izuzetnu glavnu glumicu u dramskoj seriji – koju je dobila Zendaya. Serija je, takođe, dobila nominacije za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji (Sydney Sweeney), najbolju gostujuću glumicu u dramskoj seriji (Martha Kelly) i za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji (Colman Domingo).

Pročitajte i ovo: Da li šljokice u seriji “Euphoria” prikrivaju realnost u kojoj odrasta Gen Z?

U toku dve sezone serije Euphoria, Ferreirin lik je zaista izvršio veliku revoluciju u TV programu. Razbila je tradicionalne stereotipe o “debelom najboljem prijatelju”, koji se često može videti u serijama i filmovima, dodajući dubinu i složenost svom liku, što je Ferreiru učinilo jednom od istaknutih glumica serije. Dok je Kat istraživala svoju seksualnost i samopouzdanje, gledaoci su bili i više nego oduševljeni njenom istrajnošću. Glumica je uspela da predstavi lik punije osobe sa stilom i samopouzdanjem. Fanovima se činilo da je u drugoj sezoni serije priča njene junakinje bila bačena u pozadinu, što ih je navelo da pomisle da postoje napetosti na setu.

Za sada ne znamo da li će Ferreira preuzeti nove projekte na malim i velikim ekranima, ili nastaviti da usavršava svoju karijeru modela. Nedavno je gostovala u različitim programima – poput uloge Willow u The Afterparty, kao i one u horor filmu Jordana Peelea – Nope, zajedno sa Keke Palmer, Danielom Kaluuyom i Brandonom Pereaom. Prethodno se pojavila i u filmu Unpregnant 2020. godine.

Moramo da priznamo da smo bili veoma iznenađeni kada smo videli ove vesti na Instagramu, a lik neustrašive Kat će nam mnogo nedostajati! Uprkos njenom izostanku, sigurni smo da će Euphoria nastaviti da nas vizuelno i narativno očarava.

Naslovna fotografija: instagram.com/euphoria

Nenad Grubanoski

Comments