Zaboravite buntovne paž frizure iz devedesetih, koje su dominirale 2023. godine, jer nam se na velika vrata vraća barokni bob – raskošna frizura inspirisana zlatnom erom Holivuda.

S početkom 2024. godine, stigle su i prve najave hairstyle trendova, a stručnjaci su se složili da će barokni bob biti veliki trend narednih meseci. Ne samo da se vrlo jednostavno stilizuje, već pruža i nonšalantan izgled, koji je istovremeno i veoma glamurozan. Takođe, prednost ove frizure je što se uz nju postiže bogati volumen jer, znate i sami, gotovo da ne postoji žena koja ne želi bar, za mrvicu, gušći izgled kose!

Ovu “it” frizuru su već počele da nose slavne dame,  a najprepoznatljivija predstavnica trenda je američka pevačica i glumica Zendaya, koja već duže vreme nosi barokni bob do ključne kosti, sa definisanim, velikim talasima i stepenima, koji formiraju dodatnu teksturu, pa kosa izgleda bogatije.

Barokni bob – raskošna frizura inspirisana zlatnom erom Holivuda

Sa raskošnim volumenom, zaobljenim krajevima i elegantnim izgledom, barokni bob je savršen za sve svečane događaje. Budući da je inspirisana glamurom starog Holivuda, veoma je zabavan i trendi, te ga možete nositi i u svim opuštenim prilikama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Pitate se da li bi vam barokni bob dobro stajao? Prema rečima stilista, ova frizura najbolje stoji damama sa kovrdžavom i talasastom kosom i šiškama, kao i izduženim licem. Odgovara i onima koji ne žele previše vremena da odvajaju za stilizovanje, jer se lako oblikuje, a ako vam se ne dopadne efekat, ne morate da čekate dugo da kosa izraste. Upravo zbog toga, barokni bob je idealan za dame koje bi volele da isprobaju kraći stil frizure, a opet, ne žele da previše skrate kosu. Takođe, veoma interesantno izgleda sa razdeljkom na stranu, koji može poslužiti kao osveženje.

Kako da ošišate barokni bob?

Ako želite da napravite promenu, tražite od frizera da vam skrati kosu u bob dužine do vilične kosti sa klasičnim, dužim pramenovima. Dakle, izbegavajte previše kratke stepene jer, koliko god izgledali dinamično, kosa posle pranja može poprimiti preveliki volumen, te ćete imati problem da je obuzdate. Da biste izbegli zabunu i dobili frizuru koju želite, najbolje bi bilo da koristite fotografiju. Obavezno razgovarajte sa svojim frizerom o svim nedoumicama oko stilizovanja koje možda imate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Kako da stilizujete barokni bob kod kuće?

Barokni bob krase volumenizovani talasi. Da biste ih postigli, bilo bi dobro da svoju kosu stilizujete pomoću čičak viklera – najjednostavnijeg alata za stilizovanje koji loknama daje izuzetan oblik. Ujedno, one stvaraju bogat volumen, i definišu slojeve, praveći raskošnu teksturu.

Viklere možete staviti na kosu ujutru, dok pijete šoljicu čaja ili kafe. Nakon nekoliko sati ih uklonite i učvrstite frizuru sa malo laka za kosu ili sprejom za teksturu, koji pruža fleksibilnost.

Ako vam je kosa ravnija, izdvojite nekoliko prednjih pramenova kako biste ih navili pomoću viklera, da biste frizuru učinili definisanijom.

Kad imate važan događaj, trebalo bi da operete kosu dan ranije, da biste dobili prirodniji, seksi i življi izgled, inače će biti previše meka.

Pročitajte i ovo: Svi najefikasniji trikovi za volumen kose sa finom dlakom – na jednom mestu

Naslovna fotografija: instagram.com/zendaya

Kristina Page

Comments