Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Ne sećam se kada sam tačno zavolela Barselonu. Platonski prvenstveno, izdaleka, dosta pre nego što sam tamo prvi put otišla. Kakav je to grad! I na moru, i među brdima, i arhitektonski, i umetnički, i sportski, i putnički… tamo sam našla sve što sam zamisliti mogla.

dokovi 1 Barselona kao savršena destinacija za letovanje

Na kraju Las Ramblas ulice – dokovi

Između prvog i drugog našeg susreta prošlo je ravno 15 godina. Nisam sigurna koliko se Barselona za to vreme promenila, ali ja jesam, značajno. Ipak, i drugog puta sam bila apsolutno oduševljena ovim gradom. Možda još i više. Drugog puta sam u njemu boravila 11 dana i 10 noći, u samom centru, na pešački domet od svih tačaka mog interesovanja. Taj pešački momenat je uvek presudan u mojim planiranjima. A ovog puta sam se pripremila detaljnije nego ikada pre.

dokovi 2 1 Barselona kao savršena destinacija za letovanje

Na dokovima

U odnosu na poziciju smeštaja grupisala sam ono što želim da obiđem prema udaljenosti izraženoj u minutama hoda. U tome mi je prilično pomogla knjiga “Vodič kroz Barselonu”, sa nabrojanim znamenitostima po delovima grada, sa idejama kojim redom i trasama povezati neke od njih, sa savetima poput kojim danima i u koje vreme se aktiviraju svetlosni i muzički efekti na fontani ispred Nacionalnog muzeja Katalonije, u kojim restoranima za koliko novaca ćete pojesti najukusnije specijalitete, radna vremena i cene ulaznica za izložbe, muzeje, galerije, kako da izbegnete gužve za kupovinu karata, i još mnogo sjajnih informacija koje možda ne biste našli ni na internetu.

barseloneta luka 1 Barselona kao savršena destinacija za letovanje

Luka za jedrilice

Bio je oktobar 2012-e, Jasmina i ja smo do Barselone stigle avionom iz Budimpešte, što je tada i sa transferom do aerodroma, bila najpovoljnija opcija. Zatim smo se autobusom prevezle do samog početka čuvene pešačke ulice Las Ramblas, i dalje smo njom, za desetak minuta hoda, stigle do stana.

barseloneta šetalište 1 Barselona kao savršena destinacija za letovanje

Šetalište pored mora

Editors choice