Ono što nas još kao tinejdžerke tera da počnemo da se šminkamo, sređujemo, nosimo štikle i vodimo računa o svom izgledu, nije samo potreba da se nekom dopadnemo, već prvenstveno potreba i želja da se dopadnemo same sebi, da se osećamo dobro u svojoj koži.

Zato, nemojte da potiskujete taj nagon i bilo da imate ili nemate dečka, trudite se da blistate! Počnite od svog fizičkog izgleda jer je to prvo što nam donosi samopouzdanje, ali nemojte zaboraviti i duhovni. I zapamtite – samo naš osmeh je dokaz da je ono što radimo ispravno.

slika 1. Baš je dobro biti ja

Osmeh – najbolji ukras

Ne osećajte se krivom što želite da budete lepe i samouverene. Obećajte i, pre svega, priuštite sebi ono što volite – neku novu odeću, šminku ili nakit, promenite frizuru, posetite spa centar, teretanu. Šta god da volite! Razmazite se, brinite o sebi. Ako ste sebi lepe spolje, bićete lepše i iznutra, i to ne samo sebi već i drugima. Provereno!

Otputujte, pročitajte neku zanimljivu knjigu ili idite u bioskop, započnite kurs kuvanja, idite u šetnju tamo gde nikada nista bile. Radeći nove, drugačije stvari, osećaćete se bolje i drugačije. Možda vam se promeni pogled na svet, možda upoznate nove ljude koji će vas naučiti nečemu novom. Sve to može da utiče na vaše samopozdanje!

Možda zvuči čudno ali ono što će vam dodatno povećati samopouzdanje i seksipil je lep, seksi, kvalitetan veš koji je, naglašavamo, u pravoj veličini. Mnoge devojke nose pogrešnu veličinu brusa, tako da pazite šta kupujete. I ne brinite, ovo je vredno ulaganja. Mala, slatka tajna koja može biti otkrivena samo određenoj osobi, učiniće da se osećate zavodljivo i seksi.

slika 223 Baš je dobro biti ja

Živite život punim plućima. Budite zadovoljne onim što jeste, to će uticati na vaše samopouzdanje

Otkrijte svoju prirodnu, divlju, seksi stranu! Dovoljno je samo da ostavite kosu da se prirodno osuši, stavite minimum šminke i to je to! Pokušajte nešto novo i kada je reč o stajlingu, možda vam dobro dođe i promena imidža. Sigurno će biti primećeno, a vi srećne i zadovoljne.

U slučaju da ste srećno zaljubljene, znajte da i kvalitet vaše veze utiče na vaš stav i raspoloženje. Ne zaboravite period kada niste mogli da se odvojite jedno od drugog, neka tako bude ponovo. Uživajte zajedno, isprobajte stvari koje možda do sada niste. Zaljubljenost i sreća čine da blistamo!

Barem jednom nedeljno isključite sve – televizor, kompjuter, čak i mobilni! Posvetite se sebi, svojoj porodici, prijateljima, partneru. Posvetite se onome što vam je zaista bitno u životu, a ostalo može da sačeka taj jedan dan!

Izvori fotografija: mindfulnessangermanagement.com, nuttty.deviantart.com, dothegreenthing.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments