Porcelanski izgled lica – koliko smo puta samo ovo poželele? U realnosti, dostizanje takvog izgleda uopšte nije lak zadatak, a često deluje nemoguće imati besprekornu kožu! I tu se zahvaljujemo puderu što postoji! On je tu da nam pomogne u prikrivanju i pokrivanju svih nepravilnosti na koži, kako bi izgledale lepo, sjajnog i ujednačenog tena. Međutim, postoji i drugi način da pokrijemo nepravilnosti na koži, ili prosto dostignemo ujednačen i “čist” ten i izgled kože: to su BB i CC krema! Uz dobru pokrivenost i prirodni izgled, korišćenjem ove kreme koža je čak i hidrirana i minimalno “oštećena”!

Ceo život se trudim da maksimalno izbegavam pudere, ili baš ako moram da ga koristim, opredelim se za onaj koji ima što je moguće laganiju formulaciju. Ipak, čak i puderi sa najblažom pokrivenošću i koji su predstavljeni kao “lagani” mogu ostaviti onaj neprijatan i “težak” osećaj na koži i možete izgledati veoma neprirodno. Zato su tu kao odlična alternativa BB ili CC krema! Verujem da ste i vi čule za ove tzv. tonirane kreme, a sigurno ih i primetile u drogerijama.

Ove kreme, osim što poseduju pigmente koji ujednačavaju ten, najčešće imaju i svojstva hidratacije, što je po meni izuzetno bitna stvar! Dok nekoliko sati nosite ovu kremu, nećete morati da brinete koliko i da li vam se koža isušuje, kao što je to slučaj sa puderima. Zato vam nije neophodna priprema i negovanje kože, kao kada to činite pre nanošenja pudera. Bilo koja od ove dve kreme će pružiti laganu pokrivenost, a vaša koža će biti hidrirana i nahranjena tokom dana, dok ne dođe na red prava hidratantna krema. Takođe, BB i CC krema su direktno namenjene za pokrivanje nepravilnosti na koži, pokrivajući ih u meri u kojoj je to moguće (u zavisnosti od toga kakve i koliko su vam nepravilnosti na licu). Ublažavajući ih, nude ujednačen ten, ostavljajući prirodan i svež izgled kože!

Comments