Beauty rutina Rosie Huntington-Whiteley je ključ njene blistave kože. Ona je manekenka i preduzetnica, a svoju kožu opisuje kao “pokretnu metu” koja se menja svakodnevno. Rosie je najpoznatija po radu za Victoria’s Secret – ranije je bila jedan od njihovih “anđela”, a takođe je bila zaštitno lice Burberry parfema Body. Godine 2018. je kreirala sajt Rose Inc. koji se razvio u brend “čiste” šminke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Inc (@roseinc)

“Moj veliki plan je bio da pokrenem beauty brend, samo nisam znala kako da to uradim. Zato sam počela da kreiram sadržaj kao način da se povežem sa proizvođačima u industriji, izgradim zajednicu i prikupim podatke. Tokom 20 godina snimanja i beskrajnih sati u stolici za šminkanje, sarađivala sam sa brojnim renomiranim umetnicima, dobivši razne savete i trikove. Videla sam iz prve ruke transformativnu moć lepote; taj uvid je bio neprocenjiv za izgradnju mog brenda”, rekla je Rosie o svom preduzetničkom poduhvatu.

Lična misija manekenke da sama kreira šminku evoluirala je iz njene sopstvene borbe sa aknama.

“Ceo život sam imala kožu sklonu aknama, pa sam provela mnogo sati u kancelariji dermatologa učeći o sastojcima koji menjaju igru”, dodaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Inc (@roseinc)

Zbog svega toga, Rosie danas ima vredne beauty savete za negu kože i najlepši izgled tena. Evo kako izgleda njena rutina.

Beauty rutina Rosie Huntington-Whiteley

Čišćenje kože ružinom vodicom

Za negu kože sklone aknama, veoma je važno koristiti više moćnih sastojaka koji snažno utiču na ten, ali podjednako je važno odabrati proizvode koji neguju i hidriraju, smatra Rosie.

“Ako vaša koža postane previše dehidrirana, može reagovati prekomernom kompenzacijom i proizvodnjom više ulja. Nedavno sam samo koristila ružinu vodicu za čišćenje lica ujutru, za razliku od pene za čišćenje”, otkrila je manekenka.

Bira proizvode koji su efikasni, sa kvalitetnim sastojcima, koji ipak pružaju negu i nežnost.

Dnevni piling

Rosie kaže da dnevni piling redovno obnavlja ćelije kože.

“Moj tonik je dovoljno nežan za svakodnevnu upotrebu i sadrži moćne sastojke koji pročišćavaju i posvetljuju kožu, dok vrši i piling. To pomaže da se osveži ten bez narušavanja mikrobioma i površine kože”, objašnjava Rosie.

LED terapija

“Kad imam vremena, volim da ležim pod LED maskom. Plavo svetlo pomaže u kontrolisanju bakterija, dok crveno svetlo podstiče proces zarastanja svih problema na koži koje mogu imati”, otkriva Rosie.

Redovna poseta kozmetičkom salonu

Međunarodno poznata kozmetičarka Nilam Holmes brine o licu manekenke poslednjih nekoliko godina.

“Njeno duboko poznavanje tela i samopouzdanje u tehnike koje primenjuje čine tretmane lica neverovatno efikasnim i opuštajućim”, rekla je Rosie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Led za svežinu kože

Ovo je posebno korisno nakon putovanja, kada je vaša koža dehidrirana i natečena, a takođe i nakon tretmana ili ako imate bubuljice.

“Volim da koristim ledene kugle, koje držim u svom frižideru; ali, ako nisam kod kuće, kockice leda umotane u gazu takođe imaju učinak”, rekla je.

Nekomedogeni proizvodi

To su proizvodi koji su formulisani bez sastojaka koji potencijalno začepljuju pore, a posebno su korisni za kožu sklonu aknama. Vodite računa da korektor, rumenilo i tonirana krema budu nekomedogeni.

Redovno ispijanje vode

Dnevni unos vode, kao i san i vežbanje, veoma su važni za efikasno funkcionisanje celog tela.

“Zaista primećujem razliku u svom organizmu kad pijem mnogo vode. Ako vam je teško da pijete običnu vodu, pokušajte da je začinite svojim omiljenim voćem i svežom nanom”, preporučuje Rosie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Dnevni unos probiotika

“Jednom sam čula stručnjaka kako kaže da su creva drugi mozak, što mi je ostalo u sećanju. Zdravlje creva je ključno, tako da su svakodnevni probiotik i veća količina fermentisane hrane ili jabukovog sirćeta neophodni”, zaključuje Rosie.

Pročitajte i ovo: 6 mogućih uzroka ako vam je koža iznenada postala masna

Naslovna fotografija: instagram.com/rosiehw

Božica Luković

Comments