Previše seksualizovana. Nimalo ozbiljno shvaćena. Simbol. Čega? Simbol razbijenih tabua, simbol oblina, simbol požude, simbol plave kose, simbol tragedije? Simbol života u okvirima i smrti u potpunosti van okvira? Kako god je shvatali, besmrtna Marilyn Monroe je samo jedno: Žena. A kao takva, pritom, sve samo ne konvencionalna, Norma Jean, svetu poznatija kao Marilyn, imala je svoje dnevne rutine koje je podelila u ugašenom magazinu “Pageant”. Pročitajte u nastavku teksta kako je zvezda filmova “Neki to vole vruće” i “Muškarci više vole plavuše” brinula o sebi. Možda njen način više nije savremen (a po lajfkoučevima ni preporučljiv), ali ponekad odgovore koji su nam potrebni možemo da nađemo samo ako se osvrnemo preko ramena, i poslušamo savete modernih žena u ne tako modernom svetu.

Najmanje 10 minuta vežbanja svakog jutra

U intervjuu, Marilyn je izjavila kako nikada nije smatrala da ima savršenu figuru, kao i da je nisu zanimali sportovi na otvorenom – pogotovo tenis, golf ili plivanje. Iako je ni vežbanje nije zanimalo, shvatila je da će ipak morati da mu pokloni deo svog jutra. Njeni saveti su sledeći: “Nikad se nisam potrudila da vežbam, ali sada to radim najmanje 10 minuta svakog jutra, sa malim tegovima. Kreirala sam sopstvene vežbe kako bih oblikovala svoje mišiće. Ležim na podu pored svog kreveta i započinjem svoj prvi set vežbi. One uključuju dizanje tegova od pet kilograma iz položaja ispruženih ruku do tačke direktno iznad moje glave. To radim 15 puta, polako. Vežbu ponavljam još 15 puta u položaju sa rukama iznad glave. Zatim, ruke postavim pod uglom od 45 stepeni u odnosu na pod, i njišem tegovima ukrug dok se ne umorim. Ne radim to ritmično kao ljudi koji vežbaju na televiziji. Ne bih mogla da podnesem vežbanje ako bih se osećala kontrolisano.”

Sveža jaja u čaši mleka

Marilyn je u svom intervjuu naglasila kako su joj svi rekli da su njene prehrambrene navike vrlo čudne, ali ona se nije slagala sa tim. Deo njene svakodnevne rutine bilo je ispijanje šolje zagrejanog mleka, sa dodatkom dva sveža jajeta. Ovaj “obrok” dopunjavala je vitaminima, i govorila je da ne veruje da bi joj ijedan lekar preporučio hranljiviji doručak od ovoga (mi, sa druge strane, ipak verujemo).

Comments