Kada govorimo o lepom izgledu i jelu, obično to izgleda tako da govorimo o tome šta sve ne treba jesti da bismo dobro izgledale. Međutim, ovaj put ćemo raditi drugačije.

U mnogobrojnim brzim dijetama koje obećavaju da ćete izgubiti suvišne kilograme za tili čas, često se savetuje izbegavanje raznih vrsta namirnica, koje navodno štete našoj liniji, ali naš organizam bez njih ne može dobro da funkcioniše!

I tako se dešava da zbog nedostatka određenih vitamina, minerala i ostalog naša koža pati. A kako da nosimo sve te lepe haljine i šortseve, te pobacamo teške pudere i korektore, ako nam koža nije lepa i blistava?

Vitamin A

Ako se mučite sa čestom pojavom akni i bubuljica ili vidite prve znake starenja, počnite da unosite mnogo vitamina A. Hrana u kojoj se ovaj vitamin nalazi je recimo šargarepa. Ovaj vitamin je osnova u formulama za borbu protiv akni, kao i proizvoda za borbu protiv starenja, na bazi retinola.

Load Up Vitamin Beauty saveti: Hranom do blistave kože

Voda

Verovatno ste čuli već mnogo puta, ali da ponovimo – pijte mnogo vode! Znaci dehidratacije prvo će se primetiti na vašoj koži. Ako ne budete pili dovoljno vode vaša koža će izgledati sivo i hrapavo. Dodajte i malo limuna u vašu vodu kako biste pojačali pH vrednost i ubrzali hidrataciju.

Drink Lots Water Beauty saveti: Hranom do blistave kože

Jedite više masti

Žene slušajte pažljivo: ako jedete masno to ne znači da ćete automatski vi biti masne. Zapravo mast vam je i potrebna da biste sagorevali masti. Svi vitamini koje unosite traže masti kako bi se razlagali i širili po organizmu. Zato, sledeći put kad budete spremale ručak, sipajte kokosovo ulje u povrće.

Eat More Fat Beauty saveti: Hranom do blistave kože

Žvaćite hranu

Varenje počinje u vašim ustima, pa se trudite da sažvaćete hranu do kraja, kako biste olakšali varenje i apsorpciju svih korisnih materija.

Chew Your Food Beauty saveti: Hranom do blistave kože

Opustite se

Ništa neće pre izazvati pojavu bora nego mrštenje na hranu koju ne smete da jedete. Zapravo kada je u pitanju ishrana koja pomaže vašoj lepoti nije more nekih pravila, već zapravo nema pravila. Cela filozofija je da kada možete napravite zdrave izbore i unosite više zdravih namirnica.

Make Easy 1 Beauty saveti: Hranom do blistave kože

Lenka Gatić

Comments