Obrve su nešto na šta žene često obraćaju nedovoljno pažnje, a nisu ni svesne koliko bi pravilno oblikovane i definisane obrve mogle da doprinesu lepoti njihovog lica.

Negde oko srednje škole, većina devojaka već počupa obrve toliko da se treba udubiti ne bismo li shvatili ima li ih uopšte ili ne. Međutim, obrve bi trebalo da budu sve samo ne tri dlake iznad oka.

Oblikovanje obrva nije lako. Zahteva i umeće i posvećenost.

Ali kad jednom budete shvatile koji oblik odgovara vašem licu, neće vam biti potrebno mnogo vremena da ih doterate.

Ukoliko ste početnik, možda i nije zgoreg da potražite savet u nekom salonu lepote, ali evo na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Čupanje

Jedna od najčešćih grešaka koje žene prave jeste ta što previše počupaju obrve. To se dešava ili ukoliko još niste pronašle savršen oblik koji odgovara vašem licu pa nasumično čupate ili vam ne ide od ruke baratanje pincetom.

Ukoliko preterate sa čupanjem, uradite piling kože u tom delu i nanesite serum za rast obrva. A dok ne porastu popunjavajte ih olovkom za obrve.

Boja

Ukoliko popunjavate svoje obrve olovkom, gelom ili senkom, vodite računa da se boja slaže sa bojom vaše kose. Nikako ne treba da budu svetlije, a neće vam lepo stajati ni značajno tamnije obrve od kose.

embedded bleached eyebrows Beauty saveti: Zašto su ti ružne obrve

Izbeljivanje

Ukoliko farbate kosu u svetliju boju, verovatno ćete poželeti da ofarbate i obrve. Ni u kom slučaju nemojte da ih izbeljujete! To neće izgledati ni lepo ni prirodno. Zato ili ofarbajte obrve farbom koja je namenjena baš obrvama ili ostavite svoju prirodnu boju. Može vas i začuditi koliko to zna lepo da izgleda.

Tetoviranje

Ukoliko istetovirate obrve kajaćete se celog života. To nikada ne može da izgleda dobro i kako godine prolaze sve ružnije će delovati. Zato, ukoliko baš želite trajniju korekciju, zakažite trajno šminkanje. Ovo je neko međurešenje, jer vremenom boja bledi te ukoliko vam se ne dopada ne morate uraditi ponovo.

Lenka Gatić

Comments