Promišljene tehnike manifestovanja su vrlo popularne i svi se nešto trudimo da pratimo mesečeve mene i izvodimo rituale, da se podesimo na kosmičku frekvenciju koja će nam doneti ono što mislimo da je dobro za nas. Dovoljno često se dešava da dovoljno shvatamo šta je dobro za nas i da se naše želje dovoljno podudaraju sa potrebama. Verujemo da tehnike manifestovanja rade, dok je ono što zapravo radi, kosmički zakon usklađenosti i privlačenja. Kad znate šta želite i idete ka tome, to što želite kreće ka vama. Ispunjenje može da dođe u obliku koji niste očekivali, ali vaša želja se u suštini ostvaruje, jer ste dovoljno usklađeni sa sobom. A kada ste u potpunosti usklađeni, vaše bezuslovne želje se ostvaruju na način intenzivniji od svega što ste mogli da zamislite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Tehnike manifestovanja služe da se bolje uskladite, da se usredsredite i oživite u sebi svoju želju, da steknete osećaj da je to sasvim realno – zato se savetuje vizualizacija sa što više detalja i stvaranje osećanja kao da se to već dogodilo, kao da već živite svoj najbolji život. Kada se to uverenje u realnost ukoreni u vama, vi ste manje ili više usklađeni i vaše želje se ostvaruju na neki način i u nekom obliku i obimu. To verovanje da je nešto moguće, realno i ostvarivo, sarađuje sa kosmičkim zakonima rasta i privlačenja – ono što negujete i na čemu držite pažnju, raste. Ono u šta verujete emituje vibracije koje privlače slične vibracije i vaše uverenje se manifestuje.

Bezuslovne želje imaju magnetnu energiju, jer dolaze direktno iz centra vašeg bića, povezanog sa Izvorom – Univerzum je u vama i kada ga osećate, on se dešava. A Univerzum je bezgraničan. Kada svoje želje uslovljavate i ograničavate, one se teško ostvaruju, ili se nikada i ne ostvaruju. Na primer, želite dete, ali prvo želite muškarca i brak, a taj muškarac mora da ispunjava određene standarde i očekivanja – u suštini te želje nije potreba za majčinstvom, nego strah od samohranog majčinstva i potreba za sigurnošću. Ali vi niste definisali svoju potrebu i usmerili je u bezuslovnu želju za sigurnošću, šta god to imalo da znači za vas.

Bezuslovne želje su teške, na isti način kao što je sloboda teška. Kada prepoznate svoju potrebu koja se u vašoj glavi artikuliše u par reči („hoću dete“, „želim da se osećam sigurno i zaštićeno“, „hoću status u društvu“), otpada sve suvišno i suština razvija snažnu vibraciju – Kosmos je na delu i sve je u „božijim rukama“. Vi ste pozvali „više sile“ i dali im dozvolu da deluju na vas, u vama, kroz vas i ne znate šta će se sve dogoditi. Sloboda je prihvatanje neizvesnosti, prihvatanje kosmičkih zakona i usklađivanje sa njima, prihvatanje da delujete u skladu sa svojim ljudskim sposobnostima najbolje što možete (da date sve od sebe) i da prihvatite ono što vam manifestovanje vaših želja i potreba donese – na poverenje. Kada govore o veri, duhovnici zapravo govore o tome – o veri da će kosmos uraditi za vas ono što ste mu poverili, da će „bog uslišiti vaše molitve“.

Pročitajte i ovo: Popravljači svetova, kako vam ide?

Bezuslovne želje su zastrašujuće, jer vam mogu preokrenuti život i izbaciti vas iz zone komfora naglavačke, mogu vas dovesti do toga da sve dovedete u pitanje i promenite svoja najdublja uverenja. Mogu vam doneti izazove sa kojima niste ni sanjali da ćete morati da se suočavate, niti ste verovali da ste sposobni za takve podvige. Bezuslovne želje donose ogromne dobitke, ali morate pretrpeti i neke gubitke. Možda izgubite delove sebe koje ste voleli ili ljude koje ste hteli da zadržite u svom životu. Ali to je energetska razmena – nešto dobijate i nešto dajete. Nešto otpuštate, da bi nešto drugo moglo da dođe. Ono što ne želite da pustite, može vam naneti bol, jer vam može biti oteto, ili možete izgubiti nešto drugo što vam je vredno. Nema mnogo milosti u tome, sve se plaća. Zato sami morate imati malo više milosti – za sebe i za svet oko sebe.

Postoji izreka da dobro pazite šta želite, jer vam se želje mogu ostvariti – ona govori o tome, o gubicima i žrtvama zbog onog što želite da dobijete. A o tome govori i silna literatura i filmovi – od Male sirene do Gospodara prstenova, provlači se motiv želje, ostvarenja svog suštinskog bića, osvajanje najvišeg dobra po cenu mnogih bolnih gubitaka.

Manifestovanje je veličanstveno, ali nije besplatno. A pošto najmanje košta ono što se plaća novcem, ostvarenje želja ima najvišu cenu – plaća se životnom energijiom, osećanjima, gubicima. Na neki način, kada bezuslovno želite jednu stvar, vi se unapred odričete svega ostalog i pristajete na sve okolnosti koje će vam ostvarenje želje doneti. Vaš izbor kroji vašu sudbinu – ona je u vašim rukama, ali vi ne znate šta birate, jer nemate i ne možete imati sve informacije. Tačno prepoznavanje onoga što želite i željenje onoga što vam je potrebno je jedino u našem domenu. Dotle mi ljudi dosežemo svojim umom i energjiom. Čim oslobodimo tu energiju, prelazimo u domen nesaznatljivog i beskonačnog, u domen „viših sila“. A u tom domenu je vera jedino čime raspolažemo – snaga srca, jasnoća uma, svesnost o povezanosti i uzročnosti, hrabrost da živimo i da se suočavamo i nada da steknemo nešto mudrosti pre kraja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Nema čoveka koji se nije zapitao kako bi mu se život odvijao da je uradio ili nije uradio ovo ili ono, u nekom kritičnom trenutku svog života. Nema nikog zrelog i iskusnog ko nije pomislio kako je bio glup u tom nekom kritičnom trenutku i kako je mogao toliko toga bolje i više, da nije bio glup. Nema mudrog čoveka koji nije prihvatio glupost i slepilo ljudskosti i pomirio se sa činjenicom da je postupao kako je znao i umeo, jer je bio to što jeste – mlad, arogantan, egocentričan, željan da se dokaže, brz da osudi i presudi, uplašen od tuđe osude i presude, uveren da su principi i dužnost važniji od ljudskosti, suviše slab da se odupre spoljnim uticajima…

Potrebno je mnogo rada u senci, da osvetlite sebe iznutra do nekog nivo samospoznaje, da uspostavite vezu sa svojim bićem, da biste mogli da prihvatite težinu slobode i da se krećete kroz život prepoznajući i ostvarujući svoje bezuslovne želje.

Znate li zašto zlatne ribice i duhovi iz lampe ostvaruju samo tri želje? I te priče govore o bezuslovnim željama. One su teške, velike i retke, a kad ostvarite jednu ili dve u životu, shvatate da niste mogli da ih smislite, izmozgate, ubrzate – one dolaze pravo iz srca, one su poruka vašeg bića, koju čujete onda kada ste spremni.

Praktikujte rituale manifestovanja, vizualizujte, pišite dnevnike, sve to služi da čujete i vidite sebe u svim aspektima – svoj um, svoje srce, svoju dušu. Svoju sitničavost, svoju glupost, svoje slepilo, svoje čežnje, rane i slabosti. Pomaže da steknete osećaj da služite životu i da sarađujete sa „višim silama“, da se isceljujete i usklađujete sa sobom i sa Univerzumom najbolje što možete. Da shvatite svoje životne zadatke i ispunjavate svoju svrhu u najvećoj mogućoj meri. Da učite i izrastete koliko možete, dok ste živi. A život je kratak – ne propuštajte ni jednu priliku!

Pročitajte i ovo: Vibracije u trendu – duhovnost novog doba

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Aleksina Đorđević

Comments