Odavno smo se pomirili sa mogućnošću da će nas serija Big Little Lies ostaviti sa samo dve sezone – i naučili smo da živimo sa tim.

Ipak, nedavno smo saznali da možda nije sve tako beznadežno – Nicole Kidman je naizgled potvrdila da će Big Little Lies – treća sezona postojati i van naše mašte.

Big Little Lies: Treća sezona

Šta sve znamo dosad?

Tokom nedavno održane konferencije za fanove, glumica je otkrila da je (potencijalno) u pripremi nastavak popularne serije, kako se može videti u snimku koji je podelio DeuxMoi na Instagramu.

“Volela sam seriju Big Little Lies jer je došla u moj život u vreme kada sam provodila vreme sa decom, i razmišljala o penziji. Onda se desila situacija gde smo Reese Witherspoon i ja dobile mogućnost da se nađemo u ulozi producenta”, izjavila je Kidman. “I zatim ste svi gledali seriju i doživela je ogroman uspeh.”

“Dakle, pripremamo vam treću sezonu, samo da znate”, dodala je zvezda.

Predstavnici Kidman, kao i HBO koji je emitovao Big Little Lies, još uvek nisu zvanično odgovorili na zahteve američkih medija za komentar na tvrdnju glumice.

Podsetimo se, serija je premijerno prikazana 2017. godine, a bazirana je na istoimenom romanu Liane Moriarty. Pored Kidman, u glavnim ulogama su bile i Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern i Zoë Kravitz, a u drugoj sezoni im se pridružila i legendarna Meryl Streep.

Serija je pratila živote imućnih roditelja u Montereju, u Kaliforniji, koji su vešto skrivali probleme u svojim, na prvi pogled, savršenim životima. U prvoj sezoni, svaku od žena u glavnim ulogama su pogodile različite traumatične situacije – od neverstva u romantičnim odnosima, do porodičnog nasilja i preživljenog silovanja. Druga sezona prikazuje kako se svaka od protagonistkinja nosila sa eskalacijom pomenutih događaja, koji su na kraju – rezultirali ubistvom.

Nastavak je prikazan 2019. godine, a Meryl Streep se pridružila glumačkoj ekipi kao tašta lika koji je tumačila Nicole Kidman.

Iako su oba dela Big Little Lies hvalili kako obožavaoci, tako i kritičari, jedna od zvezda serije izjavila je da treća sezona nije bila opcija nakon iznenadne smrti režisera prve sezone Jeana-Marca Valléeja, koji je preminuo od srčanog udara u decembru 2021. godine.

“Dosta smo diskutovali o trećoj sezoni. Nažalost, Jean-Marc Vallée, naš neverovatni režiser, preminuo je prošle godine. To je srceparajuće”, rekla je Kravitz u intervjuu za GQ.

“Ne mogu da zamislim nastavak bez njega. Zaista je bio vizionar te serije. Nažalost, gotovo je”, dodala je.

Još 2019. godine, HBO predsednik Casey Bloys je istakao da se treća sezona ne čini mogućom iz drugog razloga.

“Volim ovu grupu ljudi – radio bih bilo šta sa njima”, naglasio je Bloys za TVLine kada su ga pitali o mogućnosti obnavljanja serije za novu sezonu.

“Stvarnost je da su ovo neke od najzauzetijih glumica u Holivudu. Mislim da to jednostavno nije realno”, zaključio je.

Ipak, ako je Nicole Kidman rekla da nam se smeši nastavak, ko smo mi da joj ne verujemo?! (*fingers crossed*)

Pročitajte i ovo: Kada nas čeka povratak Wednesday Addams – i koja iznenađenja donosi druga sezona

Naslovna fotografija: biglittlelies/instagram.com

Milica Nešić

Comments