Rođeni između 21. maja i 21. juna, Blizanci su jedan od najčešće pogrešno shvaćenih horoskopskih znakova i to iz valjanih razloga. Međutim, pre nego što vidimo kakva je kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima, osvrnućemo se na karakteristike ovog vazdušnog znaka.

Kako uopšte da definišete promenljivi vazdušni znak? Komunikativni, radoznali i uvek puni zabavnih trenutaka, Blizanci se ponose time što su najprilagodljiviji znak zodijaka. Imaju sposobnost da budu bezbrižni i zabavni, bez obzira na okolnosti, i uvek su željni da nauče nešto novo u svakoj situaciji.

Blizanci se nikada ne plaše da promene svoje mišljenje, čak i ako ih to čini neodlučnim – oni su učenici života. Kako dobijaju više informacija, oni prilagođavaju svoje ponašanje u skladu sa tim, što im omogućava da kontinuirano napreduju u znanju. Međutim, kakva je kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima? Odgovor je složen.

Pošto su Blizanci vazdušni znak, njihov glavni cilj je da stalno barataju informacijama. Iako ih ovaj kvalitet čini vrhunskim komunikatorima, to može smetati drugim znakovima. Kako su Blizanci takođe promenljivog modaliteta, ponekad mogu da ispadnu nedosledni. Ipak, u stvarnosti jednostavno ne žele da se pridržavaju bilo čega što bi moglo da izazove stagnaciju, posebno kad su u pitanju njihove misli. Blizanci su idealan spoj za jedne, a potpuno neusklađeni za druge. Ukoliko se pitate kakva je kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima, tačnije sa vašim, pronađite svoj znak i saznajte.

Kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima:

Ovan i Blizanci

Kao kardinalni vatreni znak zodijaka, Ovnovi su u stanju da cene fleksibilnu prirodu Blizanaca više od drugih horoskopskih znakova. Ovaj duo ima potencijal da bude nezaustavljiv: sa Ovnovom željom da pogura stvari i Blizancima koji imaju mnoštvo ideja. Njima nikada neće biti dosadno. Pošto i jednom i drugom znaku može lako da bude dosadno, oni se neprestano inspirišu da isprobaju nove stvari, čak i ako to nekada deluje prebrzo. Vatra i vazduh su komplementarni elementi i sigurno je reći da Ovan i Blizanac imaju isti efekat jedan na drugog.

Bik i Blizanci

Pošto je Bik spor, oprezan zemaljski znak, a Blizanci fleksibilan i radoznao vazdušni znak, njihova kompatibilnost je puna izazova. Bikovi teže sigurnosti i stabilnosti, čemu Blizanci ne daju uvek prioritet. Dobra stvar u vezi sa ovom dinamikom je što ovo dvoje mogu mnogo da nauče jedno od drugog. Međutim, Bik može da bude prespor za Blizance, koji mogu biti previše brzi za Bika. Ako su voljni da budu strpljivi, ova veza može imati šanse, ali moraju da budu svesni svojih razlika.

Blizanci i Blizanci

Kompatibilnost Blizanaca sa drugim Blizancima možda deluje kao katastrofa, ali u stvarnosti, ova kombinacija može funkcionisati bolje nego što bi se mislilo. Oni razumeju međusobno ponašanje i nisu previše zbunjeni međusobnim postupcima. Komunikacija će sigurno biti najjači deo ovog dvojca i nikada im neće ponestati pitanja koja bi postavili jedno drugom. Ova veza obema stranama pruža neograničenu mentalnu stimulaciju, dok će obe osobe moći da održavaju stvari bezbrižnim i zabavnim. Iako to možda nije najkonzistentnija dinamika, malo je verovatno da će ovo previše uznemiravati Blizance.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Rak i Blizanci

Voda i vazduh nemaju tendenciju da budu najkomplementarniji elementi, što objašnjava zašto kompatibilnost Raka i Blizanaca možda nije harmonična. Rak je kardinalni vodeni znak motivisan emocionalnom sigurnošću, koja Blizancima nije uvek na prvom mestu. U stvari, Blizanci ponekad imaju tendenciju da ne shvataju emocije ozbiljno, dok je Rak tu sušta suprotnost. Zbog toga će verovatno doći do nesporazuma, što će otežati opstanak ove veze. Za Blizance, Rakov pristup vezi može biti previše emocionalno nabijen, zbog čega se povlače . Međutim, ako su oba znaka voljna da rade na vezi, ova kombinacija bi mogla da uspe.

Lav i Blizanci

Kao hrabar i izražajan vatreni znak zodijaka, Lavovi žele da žive svoju autentičnu istinu, čime se i Blizanci ponose. Zajedno, ovaj duo je u stanju da se međusobno inspiriše. Lav pruža ohrabrenje i podršku Blizancima, dok Blizanci Lavu pružaju dovoljno prostora za postizanje ciljeva. Kao fiksan znak, Lavovi imaju tendenciju da budu malo na svoju ruku, ali pošto su Blizanci promenljiv znak, to neće biti veliki problem. Vatra i vazduh se dobro dopunjuju, a Lavovo samopouzdanje upareno sa duhovitošću Blizanaca čini ih veoma jakim duom.

Devica i Blizanci

Pošto Blizancima i Devicom vlada Merkur, ova dva znaka imaju mnogo toga zajedničkog, plus dele isti promenljivi modalitet. Najveća razlika su njihovi konfliktni elementi: Devica je zemljani znak, a Blizanci vazdušni. Devica daje prednost produktivnosti, logici i detaljima, dok su Blizanci mnogo opušteniji u potrazi za informacijama. Zbog toga, Devica možda neće uvek uživati u razigranom pristupu, dok se Blizanci mogu osećati kao da Devica stvari shvata previše ozbiljno. Dobra stvar je što će komunikacija uvek biti prioritet u ovoj dinamici, tako da se problemi mogu prilično lako rešiti. Ako ovo dvoje mogu da nauče kako da cene razlike drugog, ova veza definitivno ima potencijal.

Pročitajte i: Vodič za Blizance – šta da čitate, gledate i oblačite

Vaga i Blizanci

Kao dva vazdušna znaka, Blizanci i Vaga su prilično kompatibilni, jer su željni da se povežu putem komuniciranja, mišljenja i ideja. Međutim, Vaga je više umetnički nastrojena kad je komunikacija u pitanju, ali zajedno, ovaj duo može da reši bilo kakav problem. Uz pametan humor Blizanaca i koketni njuh Vage, ovaj par će imati zabavan odnos. Zbog povremenih sklonosti Blizanaca da odlepršaju, Vaga verovatno neće imati nikakav problem, jer je to osobina koja im je zajednička. Iako veza možda nije konzistentna ili dugotrajna, njih dvoje će se uvek dobro zabavljati kad su u društvu jedno drugog.

Škorpija i Blizanci

Kao fiksni vodeni znak, Škorpije imaju tendenciju da budu prilično emocionalno intenzivne, što je prilično oštar kontrast sa ležernom, bezbrižnom prirodom Blizanaca. U stvari, nema ničeg neobaveznog u vezi sa Škorpijom, ona ide na sve ili ništa, što vezu sa nepredvidivim Blizancima čini pomalo izazovnom. Za Blizance bi Škorpija ponekad mogla da bude pomalo ekstremna, što može dovesti do toga da Blizanci trče u suprotnom smeru. Ovo možda nije najkomplementarniji duo, ali se uvek može potruditi da prevaziđe sopstvene razlike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Strelac i Blizanci

Kao sestrinski znak Blizanaca, suprotnosti se definitivno privlače među ovim duom i to sa dobrim razlogom. Kao dva promenljiva znaka, oni razumeju međusobnu želju da stalno rastu, usavršavaju se i prilagođavaju i nikada ne moraju da brinu o ograničenjima. Pojedini Strelci su stalno u potrazi za avanturom, a pošto Blizanci uvek žele da budu mentalno stimulisani, željni su da krenu na bilo koje putovanje. Pošto je Strelac vatreni znak, ova dva znaka se elementarno dopunjuju, jer vazduh inspiriše i stvara vatru, koja nudi uzbuđenje i dinamiku za vazduh. Zajedno, ovo uparivanje je puno stalnih aktivnosti, kao i beskrajnog razgovora. Potraga za znanjem i mudrošću je ono što povezuje ovaj par.

Jarac i Blizanci

Pojedini Jarčevi su usmereni na disciplinu, pravila i strukturu na svakom polju, što je nešto što Blizanci imaju tendenciju da izbegavaju, što ih čini zanimljivim parom u najmanju ruku. Kao kardinalni zemaljski znak, Jarac bi trebalo da ostane fokusiran na postizanje dugoročnih ciljeva, dok Blizanci pronalaze lepotu u zaobilaznim putevima koje im život pruža. Zajedno, ovaj duo možda nema sličan pristup i viđenje stvari, ali može mnogo da nauči jedno od drugog. Jarac može naučiti kako da se opusti i da ne shvata sve tako ozbiljno, dok Blizanci mogu da nauče ponešto o disciplini. Ako budu u stanju da prebrode prilično velike razlike, ovaj duo će možda imati šanse da potraje.

Vodolije i Blizanci

Kao dva vazdušna znaka, Blizanci i Vodolija imaju tendenciju da se prilično dobro slažu jer su usmereni na mentalnu stimulaciju i vezu. Ipak, postoje određene, ključne razlike. Vodolija je fiksni vazdušni znak, tako da ima tendenciju da daje prioritet stabilnosti daleko više od Blizanaca. Vodolijom takođe vlada Saturn, planeta discipline, čineći je malo ograničenom u samoizražavanju. Blizanci su, s druge strane, daleko slobodniji i fleksibilniji kada je u pitanju samoizražavanje, ali to je nešto što Vodolija može da nauči. Blizanci takođe mogu naučiti da postoji lepota u čvrstim mišljenjima i idejama i da to ne mora da izazove stagnaciju. Sve u svemu, ova dva znaka nikada neće ostati bez stvari o kojima bi razgovarali i uprkos razlikama u ličnostima, mogu se sa lakoćom podržavati.

Riba i Blizanci

Ribe su poslednji znak zodijaka i dele promenljivi modalitet sa Blizancima, što olakšava ovim znakovima da razumeju jedan drugi. Oba znaka su motivisana promenama u životu. U stvari, Ribe su možda malo bolje u promenama od Blizanaca. Kao vodeni znak, Ribama je lagano da promene tok kojim su krenule, što olakšava slaganje između ova dva znaka. Međutim, pošto su Ribe veoma intuitivne i emotivne, Blizancima može biti teško da se uvek povežu sa ovom energijom. Generalno, ova dinamika ima neverovatan potencijal. Blizanci mogu naučiti Ribe da se razvedre, dok Ribe mogu da podsete Blizance da se više oslanjaju na svoju empatičnu stranu.

Pročitajte još i: Otkrijte koji ste cvet po mesecu rođenja

Naslovna fotografija: instagram.com/humanlovers

Marija Gavrilović

Comments