Blizanački plamen nije isto što i srodna duša, to je ogledalo naše senke, duša sa kojom imamo duboko intenzivan i izazovan odnos, u kome učimo i rastemo kao individualne duše. Twin flame veza je lekcija, više nego bilo šta drugo što se ovom odnosu pripisuje i u šta volimo da verujemo.

Romantična uverenja o drugoj polovini sopstvene duše, koja nas isceljuje i sa kojom možemo stvoriti idealnu vezu, iluzorna su. Blizanački plamen nije naša najveća ljubav, ni naše drugo ja, ni naš životni partner, već neko ko nas izaziva da se srećemo sa mračnim i potisnutim delovima sebe, koje moramo da rasvetlimo i izlečimo.

Blizanački plamen i najčešće romantične zablude

Sigurno ćemo sresti svoj blizanački plamen

Nećemo svi pronaći svoj blizanački plamen iz više razloga. Prvo, nemaju svi tween flame – stručnjaci koji se bave hipnotičkom regresijom da bi razumeli putovanja duše kroz živote kažu da duše biraju tela i živote u kojima će najbolje proživeti svoje zadatke i lekcije, a samo napredne duše mogu da se inkarniraju u dva tela. Nekima „svesna amnezija“ otežava prepoznavanje blizanačke duše i ljudi mogu propustiti da ostvare vezu sa njom. Ne ukrštaju se putevi svih blizanačkih plamenova, bilo zbog sudbine koju su duše izabrale za ovaj život, ili zbog toga što jednotavno nemamo svoju blizanačku dušu.

Blizanački plamen nas upotpunjuje

Tween flame vas ne čini celim, već predstavlja katalizator ličnog rasta, dok sami ne postanemo celi.

Blizanački plamen je karmička veza, duša koja predstvlja ogledalo u kome se ogleda naša senka, a to ne znači drugu polovinu, već osvetljavanje tamnih delova nas samih, koje smo potisnuli ili nismo priznali. Ako imate probleme sa ljubavnim vezama, blizanački plamen će pokrenuti vašu traumu napuštanja, da biste mogli da je sagledate i iscelite (u radu sa terapeutom, a ne magičnim prisustvom blizanačke duše). Uprkos blizanačkom aspektu, blizanački plamen nije iti kao vi, već je suprotno od vas. Ako ste više struktuirani, on može biti impulsivan, ako ste smireni, on može biti uznemiren ili sklon ispadima besa.

Pročitajte i ovo: Po čemu se razlikuju srodna duša i twin flame

Iako se zasniva na romantizovanoj priči o tome da smo u početku stvoreni kao jedno biće, a kasnije smo se podelili i da od tada lutamo svetom, tražeći svoju izgubljenu polovinu, uloga blizanačke duše je mnogo kompleksnija. Ovu priču treba da shvatimo kao mit u kome ima puno simbolike, koja se odnosi na pronalaženje sebe, na rasvetljavanje svojim mračnih delova, na njihovo isceljenje i integraciju, zarad ličnog rasta i evolucije. Uostalom, svaka bajka, priča i legenda je višeslojna i ne predstavlja dokument i svedočanstvo, već sadrži poruke i putokaze, skrivene u romansiranim verzijama i simobolici – likovi su nosioci simbolike, ili su sami po sebi simbol, a ne osobe i pojedinci, kao što se predstavlja u priči.

Tween flame je bolji od srodne duše

Blizanački plamen mnogi smatraju najvećim uspehom u ljubavi – to je nešto veće i kvalitetnije od srodne duše, a ređe se sreće. Kao da je stvar prestiža, imati tween flame. Ali to je zabluda pod koju lako možemo potpasti, ako nekritički prihvatamo sve što instant „prerađevine“ koje njuejdž kultura servira.

U životu imamo više srodnih duša, u romantičnim, prijateljskim, pa i porodičnim odnosima, ali samo je jedan tween flame, pa se ovaj doživljaj smatra ekskluzivnim. Ali to ne čini vezu sa blizanačkim plamenom ni na koji način boljom i kvalitetnijom od odnosa sa srodnom dušom. Obe veze su karmičke, namenjene da nas nečemu nauče o nama samima, samo je blizanački plamen dublji i mračniji.

Twin flame drži ogledalo mračnih delova vaše duše, pokuzujući vam nesigurnost, sumnje, sabotirajuća ponašanja i probleme koje ne želite da priznate ili prihvatite. Cilj ove veze je da rasvetli te delove vas i izvuče ih na površinu, kako biste mogli da se iscelite, prevaziđete obrasce i otpustite sputavajuća uverenja.

Takođe je moguće pomešati blizanački plamen sa toksičnom srodnom dušom, a ako svog postojećeg partnera želite da uklopite u ulogu blizanačkog plamena, možete sabotirati odnos koji imate.

Pročitajte i ovo: 5 tipova srodnih duša koje srećete u životu

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments