Blogomanija je regionalna konferencija posvećena blogu i blogerima, koja će se održati od 7. do 9. decembra u hotelu Falkensteiner Stara planina. Na konferenciji će se okupiti najpopularniji blogeri iz Srbije i celog regiona, kao i veliki broj posetilaca koji prate i poštuju njihov rad ili žele da uđu u vode blogovanja.

Tema prve Blogomanije biće uticaj blogova i društvenih mreža na društveni i politički život u Srbiji i regionu.

Blog je jedno od najefikasnijih oruđa u formiranju stavova najširih slojeva društva, i potpuno slobodan izraz mišljenja nezavisnih i često veoma stručnih autora. Takođe, blog je trenutno jedan od najdominantnijih načina za promociju pojedinaca i kompanija.

Cilj Blogomanije je uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera i kompanija, države, kao i dijaloga između online i offline medija. Ideja je da se na jednom mestu okupe svi sadašnji i budući blogeri kako bi razmenili i stekli nova znanja o ovom sve moćnijem medijskom kanalu koji menja svet oko nas.

Konferencija je besplatna za sve učesnike, a online prijavljivanje će početi uskoro. Otvaramo i mogućnost da posetioci predlože temu predavanja i tako aktivno učestvuju u stvaranju ovogodišnje Blogomanije, a moguće je prijaviti se i kao predavač, uz adekvatnu temu, naravno.

Garantujemo vam da ćete se sjajno provesti, da ćete sigurno nešto naučiti, da ćete upoznati mnoge genijalne ljude, i da će vam ovo biti najbolja konferencija na kojoj ste bili, IKADA.

Program

Trodnevna konferencija počinje u petak, 7. decembra, i uključivaće brojne panel diskusije, predavanja i radionice. U diskusijama će učestvovati najčitaniji blogeri iz Srbije i regiona, koji će govoriti o stanju u blogosferi, perspektivama blogovanja i drugim popularnim temama vezanim za blogove.

522434 447967121932672 959632852 n Blogomanija: Regionalna konferencija posvećena blogu i blogerima

Neki od učesnika

Biće tu svega: od glamura modnih i blogova koje vode poznate ličnosti, preko blogova o ishrani koji će nam pokrenuti apetit, pa do retkih zanata i umetničkih blogova. Građenje i održavanje odnosa između blogera, medija i PR profesionalaca će imati posebno mesto u programu, a posebno interesantne će biti priče o ličnim i profesionalnim uspesima koje su ostvarili, sada već široko poznati, blogeri.

Posetioci konferencije će kroz nekoliko radionica naučiti kako da postave i održavaju blog, kako da pišu tako da ih posetioci rado i često čitaju, kao i kako da zarade od bloga.

Naravno, nisu zaboravljene ni pauze za druženje i razgovor, kao ni večernje zabave za opuštanje posle napornog dana prepunog zanimljivih predavanja i diskusija. Prve večeri vas očekuje #kafanizacija, a druge večeri će nas sve zabavljati Beogradski Akustični Orkestar.

Među učesnicima će se pojaviti i ekipa Wannabe Magazine-a.

Posetite zvaničan sajt Blogomanije.

Comments