Blowout frizura je trenutno jedan od najvećih hitova na Instagramu i TikToku. Iako je ove sezone potpuno osvojila hairstyle svet, istina je da ova neobična tehnika stilizovanja kose potiče iz devedesetih. Tada su je nosile najveće zvezde modne scene – Cindy Crawford, Christy Turlington i Claudia Schiffer, a tokom ove zime je biraju slavne holivudske dame kao najlakši način za postizanje glamuroznog izgleda.

Šta je blowout frizura?

Budući da je blowout frizura bila najpopularnija devedesetih godina, da biste dobili pravi uvid, najbolje bi bilo da pregledate arhivu fotografija Cindy Crawford i Claudie Schiffer u jeku najveće slave. Upravo ovaj način stilizovanja kose je bio deo njihovog prepoznatljivog stila.


Blowout frizura je raskošna, vrlo glamurozna i divlja. Tajna se krije u tehnici feniranja kose, kojom se postiže bogati volumen. Talasi su definisani, isfenirani ka “unutra”, a za efekat punoće je zadužen sprej koji podiže kosu iz korena. Naravno, neophodno je da kosa bude zdrava i sjajna, kako bi efekat bio potpun.

Ko nosi blowout frizuru?

Manekenka Kendall Jenner je poželela promenu imidža, pa je rešila da prepusti svoju kosu veštim rukama slavne frizerke Irinel de Leon. Odabrala je blowout frizuru, dužine do ramena, sa talasima koji su blago uvijeni ka unutra. Krupne lokne deluju divlje, a poseban efekat daje razdeljak na stranu, koji deli kosu na dva dela i stvara dodatni volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irinel de León (@hairinel)

Pevačica Ciara nam je pokazala kako izgleda raskošni blowout na narandžastoj boji kose. Suštinski, na prvi pogled ova frizura će vas osvojiti neobičnom nijansom i teksturom, a zatim i nonšalantnim teksturisanim izgledom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ciara (@ciara)

I Kourtney Kardashian se priklonila ovom trendu. Rijaliti zvezda je isfenirala kosu i postigla savršen blowout efekat frizure, koji izgleda jednako privlačno i na kraćem pažu. Duboki razdeljak na stranu je dodatno začinio look, jer dočarava stari Holivud, bezvremenski glam, ali daje i dodatni volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irinel de León (@hairinel)

Kako da postignete blowout stil frizure?

Prvo operite kosu šamponom i balzamom za povećanje volumena, a zatim nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Potom je potrebno da na sveže opranu i vlažnu kosu nanesete preparat za oblikovanje. Ukoliko imate tanku dlaku, najbolje bi bilo da koristite penu za povećanje volumena, a za srednju do gušću kosu sprej za volumen koji treba da naprskate na koren.

Sada je vreme za stilizaciju pomoću fena i okrugle četke. Izdvojite veći pramen i učvrstite ga za četku, a zatim povlačite kosu od korena ka vrhovima, i polako je preusmeravajte na stranu. Razlog za ovakvo sušenje je jednostavan – dlaka se prirodno podiže iz samog korena. Najbolje je koristiti drvene četke, a važan savet je da počnete stilizovanje na još uvek mokroj kosi. Iako je za blowout frizuru potrebno malo veštine, uz malo prakse možete postići odlične rezultate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Delaney (@delaneychilds)

Ako vam je ova tehnika previše komplikovana, ovu frizuru možete da napravite pomoću viklera. Da bi kosa bila postojanija, a efekat snažniji, viklere pričvrstite gumicom uz sam koren. Na kraju, dobro rastresite kosu i napravite duboki razdeljak na stranu. Ukoliko imate šiške, možete ih pričvrstiti ukosnicom ili upečatljivom šnalom.

Pročitajte i ovo: Barokni bob: Raskošna frizura inspirisana zlatnom erom Holivuda, koju možete da stilizujete kod kuće

Naslovna fotografija: instagram.com/cindycrawfordfc

Kristina Page

Comments