Bob frizura se s vremena na vreme vraća, i onda svi ošišamo naše kose jer se iznova zaljubimo u ovaj stil. Ovaj haircut je kratak, sladak, lak za održavanje i pristaje svim tipovima kose. Kad vam je kosa tanka, bob je idealna dužina s kojom se nećete mnogo mučiti da biste je stilizovali, dok za guste kose bob ipak predstavlja prolaznu fazu, samo onda kad žele da isprobaju nešto novo. Međutim, loknasta i tršava kosa zahteva nešto drugačiji pristup. To svakako ne znači da vam bob frizura neće pristajati, već da mora biti veoma dobro ošišana, kako biste stalno održavali savršenu frizuru.

Kako bi trebalo šišati loknastu kosu?

Loknasta kosa se, u globalu, mnogo oslanja na frizuru. Vaše lokne se ne mogu lepo formirati ako niste lepo ošišani. Zato je od krucijalne važnosti da imate dobrog frizera koji ume da šiša lokne. Ono što bi frizeru trebalo da napomenete jeste da vas malo drugačije ošiša kad poželite da kosu skratite na bob.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@slickback_buttahtoast)

Svom frizeru sugerišite da vam dužinu kose skrati dok vam je kosa još uvek mokra, ali da vam lokne stilizuje kad se ona osuši. Tako ćete imati tačnu predstavu o tome kako će vam frizura izgledati kad je operete i osušite. Međutim, ono što bi trebalo da izbegnete je da vam kosu osuši fenom i onda da je ošiša. Najbolje je da se kosa suši prirodno, i onda da vam frizer lepo stilizuje lokne.

Takođe, recite frizeru da ne koristi trimer jer će tako samo dodatno da kreira male dlačice (koje će viriti) i izgledaćete čupavo. Iako je taj “čupavi” izgled nekada poželjan, nepoželjno je istanjivanje lokni jer će onda one potpuno izgubiti svoj izgled.

Bob koji ima definisane stepene i šiške

Ovakva frizura je ošišana praktikovanjem navedene metode. Na taj način, lokne su postale lepo definisane i frizer je uspeo da ih ošiša tako da savršeno uokviruju lice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jayne Matthews (@jayne_edosalon)

Ako ste raspoloženi za veću promenu, onda su kratke šiške idealne za vas. Možda mislite da vam kratke šiške neće stajati baš zato što vam je kosa sklona tome da ne formira lepe lokne – ali, ne brinite, kratke šiške su super stil za koji ne morate mnogo da brinete. Čak i u momentima kada vi i vaša kosa ne sarađujete najbolje, šiške će zbog volumena, koji se prirodno stvara jer je dlaka kratka, biti lepo definisane.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SAL SALCEDO (@salsalhair)

Comments