Bob hairstyle je jedna od onih frizura kojoj se vraćamo ma koliko voleli duge kose. Savršeni bob je dužine do vilice i ta dužina stoji sivm oblicima lica i svim teksturama kose! Ova frizura je idealna ako želite da promenite svoj izgled ove jeseni. Bilo da ste nekada imali kraću kosu ili ne, sad je trenutak da je isprobate!

Nasuprot popularnom mišljenju jesen je, zapravo, savršen period za bob hairstyle, iako mnogi misle da je to leto. Svako od nas intuitivno želi da se ošiša pred leto jer je kraća kosa lakša za održavanje. Ali, leto nije idealno vreme za kratku kosu jer se kosa mnogo oštećuje od sunca, stalnog pranja i, naravno, od slane vode.

Zato je savršen period za kraću kosu upravo jesen. Tada možete da osvežite svoju kosu nakon što su je sunce i so pomalo osušili i učinili da izgleda beživotno. Za dramatičnije šišanje se odlučuju svi koji znaju da kosa mora da se oporavi, a kad je napolju hladnije i kad se kosa krije pod kapom – tad je idealna prilika.

Bob hairstyle je dužina koja je savršena za ovaj period; frizura koja će biti sve što poželite! Možete je nositi puštenu, da je uvijate figarom ili fenirate. Bob hairstyle s dužinom do vilice je idealan za sve tipove kose i videćete kako će vaši jesenji autfiti mnogo bolje izgledati kad vam je kosa kraća i tršavija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели RIANNE MEIJER 🌻 (@rianne.meijer)

Kako biste održali ovu frizuru moraćete češće da odlazite kod frizera, ali to je skroz u redu. Ovako kratka kosa je laka za održavanje, odlazićete samo kako bi vam frizer ošišao šiške ili skratio krajeve. To je, naravno, u slučaju da želite da je održavate ovako kratkom. Ako ne, onda će jedno šišanje biti skroz dovoljno.

Iako bob hairstyle izgleda kao da najbolje stoji ravnim i tankim kosama – to nije istina. Bob je super i ako imate kovrdžavu i gustu kosu, pogotovo ako volite da ostavite da se osuši prirodnim putem.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Visagismo . Letícia Cordeiro (@meucabelocurto)

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o pilingu kože glave

Ova frizura je stvarno statement. Videćete kako kratka frizura utiče i na samopouzdanje. Kada se budete ošišale, gotovo u sekundi ćete se osetiti mnogo bolje. Kratka kosa ima tu moć da vam probudi ono što ste mislile da ne postoji.

Podsetimo se pedesetih. Sve žene su imale kraću kosu koju su loknale i fenirale, a mi i dan-danas želimo da izgledamo kao one. To je samo dokaz da je bob haircut savršen izbor za sve i da je decenijama glavni trend. Ako se odlučite na to da se ošišate ove jeseni, potražite inspiraciju i od svog frizera. Upravo zato što često rade ove frizure – frizeri znaju da vam kažu da li su vam šiške potrebne ili ne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pekela Riley (@pekelariley)

Dobro ošišan bob haircut je pola obavljenog posla kad je stilizovanje u pitanju. Odmah nakon šišanja imaćete želju da kosu nosite ravnu i punu volumena, a to ćete postići feniranjem. Potrebno je da je prebacite preko glave i da fenom sušite kosu naopačke – tako ćete kreirati volumen koji će trajati čitavog dana. Takođe, nemojte zaboraviti na to da možete da koristite penu za kosu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HIRO|LA Hairstylist (@hirohair)

Nakon što vam dosadi ravna kosa, možete da pravite male talase ili peglom za kosu ili figarom. Kao što vidite, stilizuje se, uglavnom, samo prednji deo kose, dok ostatak ostaje samo salomljen. Koristite lak za kosu kako biste fiksirali frizuru.

Pročitajte i ovo: Svetlosmeđa kosa je popularnija nego ikad pre!

Naslovna fotografija: instagram.com/rianne.meijer

Milica Antić

Comments