Njihova ljubav bila je i ostala sinonim boemskog Pariza. Priča koja i dan danas inspiriše mlade, što i ne čudi kada pogledamo njihove zajedničke slike ili ih zamislimo kako, u ruku pod ruku, ispod jednog kišobrana, šetaju Bulevarom Sen Žermen.

Voleli su se i svađali strastveno. Ona, mlada britanska glumica krupnih očiju, on muzičar nonšalantnog stava i prepoznatljivog francuskog šarma. Njihova deset godina duga ljubavna veza je arhetip onoga što danas zamislimo kada pomenemo boemski Pariz – muzičar i njegova muza…

Zato vam otkrivamo četiri priče iz njihovog zajedničkog života.

Džejn Birkin 1 Boemska ljubav koja se pamti: Tajne priče Džejn Birkin i Serža Gensbura

1.  Njihova ljubav definitivno nije bila ljubav na prvi pogled

Kada su se Birkinova i Gensbur upoznali na snimanju filma „Slogan“, glumica je još uvek lečila slomljeno srce. Njen tadašnji muž, kompozitor Džon Beri, sa kojim je dobila ćerku Kejt, napustio ju je odselivši se za Los Anđeles. Uprkos tome što nije znala francuski jezik, Birkinova je dobila ulogu naspram Gensbura iako je tokom cele audicije plakala. Gensbur je, s druge strane, bio hladan i arogantan, te je glumica stekla utisak da je on prezire i tim rečima ga je i opisala svom bratu.  

Džejn Birkin 4 Boemska ljubav koja se pamti: Tajne priče Džejn Birkin i Serža Gensbura

Utisci se nisu promenili dok jedno veče nakon snimanja nisu zajedno prisustvovali jednoj koktel proslavi, na kojoj je Gensbur trapavo plesao sa Birkinovom, nakon što su ga silom prisilili da zaigra. Tada je glumica shvatila da je arogancijom Gensbur ustvari prikrivao stidljivost i simpatije su se probudile, iako se na kraju te večeri Gejnsbur onesvestio od alkohola.

Comments