Sa svakom sezonom postaju moderne određene boje kose. Na kraju smo leta i sad je pravo vreme da počnete da oporavljate kosu od štete koju joj je nanelo sunce. Što znači, skraćivanje krajeva i farbanje u boju za koju vam neće biti potreban blanš. Takođe, sada treba da radite na jačanju kose kako bi izdržala zimske temperature i vetrove, koji, takođe, nanose štetu.

Ove jeseni će u trendu biti tople boje. Jesen je generalno stvorena za tople boje – braon, tamnoplavu, kosu sa crvenim odsjajem. Evo kakve nijanse će se sve nositi.

Golden hour blonde

Ovaj trend je započeo na jesen, već smo čitav tekst posvetili golden hour blonde, a ova nijansa će biti izrazito popularna i na jesen. To je topla plava, sa nijansama brinete i boje karamele. Prošli su dani kada je bilo popularno farbanje plave ili smeđe kose u samo jednu nijansu. Očekuje se da bude prirodnih prelivanja i više nijansi jer to dodantno ističe lepotu boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Balajaž i ombre su i dalje vrlo popularni, ali se smatra da će i taj trend vremenom zamreti i da će se sve više ići ka neutralnom izgledu, koji će biti sasvim u skladu sa vašim tenom. Frizeri predviđaju da će se na jesen sve više žena farbati u zlatnu nijansu, boje meda i karamele.

Pročitajte i ovo: Y2K inspo – retro frizure koje ćete zapravo želeti da nosite

Cimet brineta

Jedna od najtoplijih nijansi za koju se možete odlučiti ove jeseni jeste cimet brineta – prelepa nijansa braon boje. Nije isuviše tamna, a opet nije ni svetlosmeđa. Savršeno će istaći toplinu vašeg tena, i odlično pristaje osobama sa malo tamnijim tenom. Evo kako to može da izgleda:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Perry (@jennaperryhair)

Crvenokosa

Ako se oko ičega frizeri slažu jeste da će ove jeseni biti mnogo više crvenokosih i riđokosih žena. Crvena kosa svakako postaje trend, za koji se očekuje da će eksplodirati ove jeseni. Svaka žena zaslužuje da se barem jednom u životu ofarba u crvenu boju, bilo da je to krv crvena ili boja bronze ili bordo. Pretpostavlja se da će upravo bronzani tonovi biti u fokusu.

Čokoladno smeđa

Brinete će biti pravi hit ove jeseni! Pored cimet brinete, tu će biti i čokoladna smeđa, jedna od najlepših nijansi smeđe. Ona divno izgleda kada se kroz nju prelama jesenje sunce. Stoji svakom tenu i obliku lica. Neće vas zatvoriti kao tamnije nijanse.

Ako želite da vam kosa ima više nijansi, možete dodati karamel pramen koji će vašoj kosi dati dubinu boje. Ovo je definitivno nijansa sa kojom nema greške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scott King (@scottkinghair)

Plava sa izrastkom

Kada se ofarbate u plavo, a prirodno ste tamnije nijanse kose, onda vam dođe vrlo praktično kad naiđe ovakav trend. Smeđi izrastak može odlično izgledati na plavoj boji, samo je potrebno da ne bude prevelika razlika, odnosno, ako vam je kosa crna, prelaz će biti isuviše drastičan, tako da neće lepo izgledati. Zato se plava sa izrastkom preporučuje onima koji nemaju isuviše tamnu prirodnu boju kose.

Pročitajte i ovo: Airy bob – frizura koju morate da isprobate ove jeseni

Dakle, ove jeseni će se tražiti nešto što je lako za održavanje i što će izgledati još prirodnije. Sasvim je u redu ako volite da eksperimentišete sa bojama, ali nema ničeg lošeg u tome ako se vratite na proverenu klasiku.

Naslovna fotografija: instagram.com/jennaperryhair

Jovana Petković

Comments