Najpopularnije boje kose za leto 2023. donose savršenu fuziju trendova iz pop kulture, ali i praktičnih rešenja koje žene biraju zbog održivosti. Ipak smo u inflaciji i ne želimo da trčimo frizeru svaki čas, zar ne?

Sve što je aktuelno u svetu filmova i serija ima tendenciju da u velikoj meri utiče na frizure i boje kose koje se najviše nose, a ovog leta se očekuje mnogo transformacija i farbanja u plavo, inspirisanih Barbie filmom. Plava kosa je u fokusu ove sezone – od grunge varijanti inspirisanih Kurtom Cobainom, do šatiranih pramenova kakve su nosili supermodeli devedesetih.

Takođe, balayage tehnike farbanja kose ne idu nikada, jer svi želimo da što lakše održavamo svoju modernu frizuru. Kosa ofarbana na taj način duže izgleda sveže, pa su odlasci u salon minimalni. A svakako nemamo vremena za to tokom dugog i toplog leta, kada smo stalno u pokretu!

Uvek je dobra ideja da malo eksperimentišete s kosom – hair trendovima ovog leta vlada osećaj noviteta, lepote i slobode koji nam daje samopouzdanje da isprobamo stvari od kojih smo možda prezali. Dok ne probate, ne znate kako će vam stajati!

Ovo su najpopularnije boje kose za leto 2023.

Sunset Rose

Plavuše mogu probati da uplove u nove, uzbudljive nijanse kose na bazi ružičaste i narandžaste boje. Pravu letnju transformaciju dobićete nijansom breskve koja se naziva sunset rose. Ako uradite ovakav preliv, trajaće jednu do dve nedelje i bez napora ćete se vratiti u plavo.

Šatirana kosa u stilu devedesetih

Kosa supermodela iz devedesetih oživljava i kad je reč o ženskim, ali i kad je reč o muškim frizurama. Pogledajte kako trenutno izgleda Ryan Gosling. Igranje sa kontrastima uvek donosi novu dimenziju plavoj kosi.

Toffee brineta

Ova bogata, raskošna nijansa je negde između tamnoplave i smeđe kose. Meka zlatna i neutralna bež boja imaju tendenciju da lepo dopunjuju mnoge tonove kože i teksture kose, a takođe će lepo izgledati na letnjem suncu.

Riviera plava

U pitanju je glamurozna, vanvremenska nijansa plave kose inspirisana starim Holivudom, ali i prelepim jugom Francuske. Riviera plava kosa je posvetljena na temenu, a zatim se rastapa u blistavu difuziju ka krajevima; meka je i kremasta.

Boja jagoda

Zamislite sebe kako kupujete na pijacama, šetate parkovima i uživate u večerama u dvorištu – ta cottagecore fantazija se pretače na ovaj hair trend. Reč koja opisuje ovu nijansu crvene je sočno – u pitanju je mekša verzija crvene i snažnija verzija plave boje, sa bakarnim sjajem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAINT (@saintlatimer)

Platinasta plava sa tamnim korenom

Ovaj trend blajhanoj kosi daje dašak svežeg vazduha. Blajhani, ne tako svež izgled plave kose može da izgleda modernije uz taman koren. Da bi se to postiglo u salonu, kosa se farba u platinastu plavu korišćenjem blanša, dok se izrastak ostavlja netaknut.

Espresso Balayage

Tamnobraon nijanse su još uvek veliki trend. Besprekorni svetli pramenovi urađeni balayage tehnikom će stvoriti meke dimenzije u kosi – za one koje žele da i dalje budu brinete, ali da dodaju novi sjaj. Ključ je vešta ruka frizera i samo nekoliko tonova svetliji pramenovi.

Bakarna cimet boja

Bakarna kosa je bila veoma popularna, ali sada je fokus na cimet nijansama za leto, koje dodaju novu dimenziju i svežinu trendu. Isprobajte ovaj preliv ako ne želite da u potpunosti menjate boju kose.

Pročitajte i ovo: Expensive honey – najpopularnija frizura leta stiže iz serije “Succession”

Naslovna fotografija: instagram.com/elizabethsulcer

Božica Luković

Comments