Najpopularnije boje kose za proleće 2024. su baš ono što vam treba za sezonsku transformaciju. Kada je lepota u pitanju, internet je prepun inspiracije, od modernih frizura do cool manikira, ali ponekad vam je potrebno malo više da biste se osećali osveženo. Tu na scenu stupaju trendovi boja kose za proleće. Kao i samo godišnje doba, daju osećaj obnove. Osim toga, sa nizom opcija, postoji nijansa za svakoga.

Ovog proleća koloristi se odlučuju za žive boje kako bi “podigli” frizuru i dali joj višedimenzionalni izgled. Da, svetlije su od zimskih dubokih, tamnih tonova, ali nisu ni najmanje dosadne. Ovo je sezona za eksperimentisanje i igru sa različitim nijansama.

Boje kose za proleće 2024: Šta je u trendu?

Butter plava

Mekša nijansa plave se oslanja na kremasto-zlatne tonove i bogate, medene nijanse, kako bi pružila prirodniji izgled kose. Ova verzija klasične boje takođe zahteva mnogo manje održavanja od platinaste verzije. Ali, to ne znači da ne treba da obratite pažnju na negu. Preporučuje se upotreba hidratantnog šampona i dodavanje laganog ulja u vašu rutinu nege kose.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Belinda Lee Mills (@bel_pipsqueekinsaigon)

Ružičasto-zlatna

Crvena i plava su dve najtoplije boje za proleće, ali ako ne možete da se odlučite samo za jednu, razmislite o mešavini, kao što je ružičasto-zlata nijansa. Kombinuje najbolje elemente svake nijanse i idealna je za prolećnu sezonu. Generalno, pojedinačne boje postale su manje tražene. Umesto toga, mnogi se odlučuju za živopisne nijanse koje donose dimenziju.

Ružičasto-zlatna nijansa da ima i nekoliko drugih prednosti. Za početak, traje mnogo duže od tradicionalne crvene boje. Takođe se lako može transformisati u svetliju ili tamniju nijansu kako se godišnja doba menjaju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

Karamel brineta

Bogate čokoladne nijanse obično vladaju hladnijim mesecima. Međutim, kada se vreme prolepša, poželjna je svetlija nijansa. Za proleće 2024. karamela nijansa je trendi izbor. Nije previše plava ili previše tamna, a kosi daje dimenziju i dubinu (pomislite na kremaste tonove slatkiša). Korišćenje tehnike balayage je najbolji način da vaša kosa izgleda živahno i sveže. Trik je da počnete sa tamnosmeđom bazom, a zatim koristite karamel da dodate balayage naglaske.

Francuska tehnika je poznata po dugotrajnim rezultatima, ali ipak treba planirati održavanje boje tokom sezone. Šest do dvanaest nedelja je najidealnije, ali obavezno se konsultujte sa frizerom da biste pronašli najbolji trenutak za osveženje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели QUE HAIR SALON SYDNEY (@quecolour)

Bronzana brineta

Karamela nije jedina trendi nijansa za brinete. Bronzana boja je posebno jednostavna za održavanje tokom cele godine, tako da nije iznenađujuće videti je u centru pažnje ove sezone. Ali, ova verzija ima “preokret”.

Cilj je postići istaknutu boju prirodnog izgleda. Da bi se postigla savršena ravnoteža, preporučuje se da se odlučite za balayage umesto farbanja cele kose. Ova tehnika je zdravija i olakšaće održavanje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hairbyoguz | Worldwide Hair Stylist (@hairbyoguz)

Spicy crvena

Ova boja se odnosi na balans. Meka je, ali moćna i eliminiše neonske tonove koji ponekad dolaze sa živopisnom bakarnom nijansom. Za održavanje frizure biće potrebno malo truda, jer je crvenu teško održati, ali nije nemoguće.

Sa ovom bojom kose, imaćete liniju izrastka, tako da ćete morati da se farbate na svake četiri do šest nedelja kako biste bili sigurni da ostaje besprekorna.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели J O U R D A N (@jour_hair)

Platinasta, ledena plava

Došlo je do porasta interesovanja za ovu nijansu delimično zahvaljujući mlečnobelim nijansama koje je Beyoncé nosila u poslednjih nekoliko meseci. Ova verzija plave je manje žuta i naginje mekoj boji vanile.

Za negu kose nakon farbanja, preporučuje se da u rutinu dodate šampon za toniranje, kako biste osigurali da vaša nijansa plave ne postane previše mesingana dok vam kosa raste.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HAIR • BY • SUZI • ANGELINA (@hair.by.suzi)

Pročitajte i ovo:Balletcore frizure – kad želite da se osetite kao princeza

Naslovna fotografija: instagram.com/bel_pipsqueekinsaigon

Božica Luković

Comments