Mislili smo da će trend grafičkog ajlajnera potrajati kratko, ali nismo bili u pravu. Grafički ajlajner je još uvek prisutan u makeup svetu i postaje sve zanimljivije rekreirati ga jer polako učimo tehnike kako da to što veštije radimo. Zbog ovog trenda, ajlajner generalno postaje sve učestaliji izbor.

Primetili ste da i daily makeup sada ima mali ajlajner izvučen braon krejonom ili senkom, zato što ova tehnika šminkanja očiju čini da nam oči izgledaju krupnije. Upravo zbog čestog šminkanja i korišćenja tehnike grafičkog ajlajnera, sada imamo i trend bold ajlajnera koji ne mora nužno da bude crn.

Ajlajneri danas mogu da se pronađu u raznim oblicima, u vidu krejona ili flomastera, ali, nažalost, njima ne uspevamo uvek da izvučemo preciznu i oštru liniju, zbog čega je bolje da se oslanjamo na korišćenje senki za izvlačenje ajlajnera.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Selena Gomez (@selenagomez)

Intenzitet ajlajnera se može povećati kada koristimo senke, što ne možemo da uradimo kada je korišćenje ajlajnera u vidu krejona ili flomastera u pitanju. Kada koristimo ajlajnere u vidu flomastera, imamo jednu šansu da izvučemo ajlajner i – ako je uprskamo – teško možemo popraviti.

Zbog toga je tehnika korišćenja senki mnogo bolji izbor. Na taj način možete da kontrolišete nanošenje i da koristite sve boje koje imate u paleti. Ajlajner ne mora da bude samo crn ili samo braon. Ajlajneri u boji su već uzeli maha i evo kako možete da iskoristite sve senke koje imate i da kreirate ajlajner.

Pre svega, bitno je da nabavite dobru četkicu, odnosno, da ona bude uglasta i oštrih ivica. Kada četkice imaju deblje ivice, onda je nemoguće kreirati tanak i precizan ajlajner, već će linija biti nejednaka. Kupite uglastu četkicu koji biste koristili i za obrve i ona će sjajno raditi posao!

Nakon toga je bitno da imate sprej za setovanje ili micelarnu vodu. Skoro sam saznala za trik sa micelarnom vodom, a prišla sam mu veoma skeptično. Micelarna voda je namenjena za skidanje šminke – kako onda može da pomogne u šminkanju?

Iskreno, ne znam, ali znam da radi posao! U čep, kojim biste zatvorili flašicu svoje micelarne vode, sipajte malo sadržaja, zatim umočite četkicu u micelarnu vodu tako da ona njom bude potpuno pokrivena. Ukoliko preterate i sliva se sa četkice, onda je malo istresite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

Kada umočite četkicu u micelarnu vodu, odmah njom pokupite i senku. Videćete kako će kombinacija micelarne vode i senke da kreira potpuno novu konzistenciju, poput retke paste. Tako ćete moći da koristite boju kako god želite, jer će biti veoma lepljiva i kojom ćete jednostavno crtati linije.

Ako vam se ova ideja ne dopada, onda je rešenje – sprej za setovanje. Korišćenjem spreja za setovanje će vaša senka trajati čitavog dana i neće izgubiti intenzitet. Naprskajte četkicu za ajlajner sprejem za setovanje, najbolje onim koji je namenjen da matira kožu jer takvi sprejevi u sebi nemaju šljokice.

Kada naprskate četkicu, malo je istresite, a zatim je, takođe, umočite u senku. Četkica će pokupiti dovoljno pigmenta da ćete, skoro, moći oba oka da našminkate. Ukoliko ste pogrešili i želite da izbrišete senku, ne brinite, veoma se lako skida micelarnom vodom. Zatim ponovite proces i popravite nanesenu šminku i – voilà!

Naslovna fotografija: instagram.com/hungvanngo

Milica Antić

Comments