Svako od nas, single ili ne, u nekom momentu u životu prošao je period “suše” kada je seksualni život u pitanju. U tim momentima nismo sigurni šta nam je tačno činiti, želimo da se osećamo privlačno i da odamo “znake” da smo otvoreni za dejtovanje ili pak casual seks, ali jednostavno – nekada ne ide. Ali, ne brinite, tu smo da vam kažemo da bolji seksualni život možete manifestovati i da, zapravo, svoj seksualni život na taj način preuzimate u svoje ruke! U nastavku vam predstavljamo 6 jednostavnih koraka manifestacije, a na vama ostaje samo da ih isprobate i zatim dočekate njihove “plodove” u kojima ćete uživati.

Upoznajte sebe i svoje želje

Za početak, ne možete prizvati ništa dok niste sigurni šta to tačno želite. Zato je najvažnije da prvenstveno dobro upoznate sebe, svoje seksualne želje i potrebe – bez obzira na to da li ste singl ili u vezi. Kakav je vaš odnos prema seksu? Šta vas privlači? Kada se osećate seksi? Šta vas uzbuđuje? Ukoliko niste sigurni, prvo se “bacite” na otkrivanje. Svoje seksualno zadovoljstvo shvatite ozbiljno, kao deo vaših wellness rituala i svake nedelje barem jedan dan (na primer, nedelju) odvojite za otkrivanje svoje seksualnosti. Pustite plejlistu koja čini da se osećate dobro, zapalite sveće ako vam to prija, igrajte se… a onda ćete početi da zračite seksualnom energijom koja će privući i druge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Osmotrite svoju seksualnu prošlost

Pre nego što se upustite u nove seksualne odnose, najbolje bi bilo da prvo dobro osmotrite one koji su iza vas. Koji su vam odnosi prijali, kojih ste se stideli, koji su vam ostavili neprijatan utisak kog ne možete da se otarasite? Razmislite sa kime ste se i zašto osećali dobro i slobodno, a kada ste se osećali postiđeno ili kao da ste “zgrešili”. Veoma je važno da se oslobodite toksičnih seksualnih obrazaca, sramote i seksa u kojem niste zadovoljeni – kako biste razumeli da seks nije nešto što treba da “odradite” i u čemu nema uživanja, već može biti iskustvo koje će vaš život činiti lepšim.

Odredite jasne namere

Sada, kada ste upoznati sa svojim željama i slobodni od negativnih emocija u vezi sa seksom, vreme je da odredite šta tačno želite da manifestujete. Možete uzeti papir i olovku i zapisati koliko često želite da imate seks, kako želite da se osećate u toku seksa, kako želite da vas partner u toku seksa tretira… budite što specifičniji i što detaljniji u opisima svojih želja i namera. Ne stidite se i budite iskreni prema sebi, jer onda kada tačno znate šta želite i to prihvatite, mnogo ćete lakše i opuštenije komunicirati svoje želje sa osobama koje procenite kao prave za sebe, a samim tim i dobiti ono što ste naumili. Jednostavno, kada znate šta želite – znate i šta ne želite, što vas automatski usmerava dalje od loših izbora.

Prepustite se svojim željama i živite u momentu

Nije dovoljno da pojedine stvari o sebi znate, morate ih i osetiti. Sve što ste o sebi naučili pada u vodu ako ostane na nivou teorije. Zato, vreme je da počnete da živite svoju istini i živite u momentu u kojem se odnosi u vašem životu dešavaju. Budite prisutni u toku flerta, predigre, samog seksa. Osetite svaki dodir i emociju, pratite senzacije u svom telu i prepustite se iskrenom uživanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Eksperimentišite sa eteričnim uljima ili kristalima

Bilo da verujete u energije privlačnosti kristala ili ne – ne može da škodi! Rozenkvarc je poznat kao “kristal ljubavi”, te ga možete držati uz tebe kako biste pojačali svoju romantičnu auru, a predlažemo vam i da se prepustite uživanju u eteričnim uljima. Ulja mogu pozitivno uticati na vaše opuštanje i senzualnost, a predlažemo vam da, dok manifestujete seksualni život, pružite sebi masažu uljima koja kreće od stopala, pa sve do vrata. Drugi kristali koji, takođe, pospešuju seksualni život, intimnost i ljubavnu energiju su agat, citrin, goldstone i narandžasti kalcit.

Navika je čudo

Prihvatanje svoje seksualnosti, uživanje u seksu i prizivanje redovnog seksa takođe bi trebalo da postanu stvar navike – a ne nešto što ćete uraditi jednom i posle zaboraviti na to. Kada svoje telo i svoj um naviknete na zdravu rutinu u čijem se sastavnom delu nalazi uživanje u seksu, sve ostalo će, takođe, doći na svoje mesto. Ukoliko vam je teško da ustanovite ovu rutinu, predlažemo da se poslužite mesečevim menama i svoje manifestacije i ciljeve postavite za vreme mladog meseca, dok je pun mesec rezervisan za otpuštanje starih i negativnih obrazaca. Jednom kada vam ovo uđe u naviku, više nećete ni misliti o tome, već će vaš seksualni život spontano teći. Uživajte!

Naslovna fotografija: instagram.com/llemerci

Jovana Pantić

Comments