U pogledu karijere, Timothée Chalamet bez sumnje mnogo duguje režiseru Luci Guadagnino. Iako se prvenstveno pojavio u ostvarenjima kao što su Homeland, Interstellar i Miss Stevens, ipak je Guadagninova Call Me by Your Name, dirljiva ljubavna priča između dva mlada muškarca, lansirala Chalameta među svetska glumačka imena. Odmah nakon premijere, postao je holivudski srcolomac, koji je za ulogu Elija bio nominovan za Oskara, što mu je donelo angažmane i u hvaljenim Little Women, The French Dispatch i Dune

Chalamet i Guadagnino sada ponovo sarađuju zajedno, i to u coming-of-age triler drami za koju mnogi prognoziraju da će obojici doneti brojne nagrade, a koja se zove Bones and All. Ovo je adaptacija istoimenog romana Camille DeAngelis, koji prati par tinejdžera kanibala. Bones and All je priča o prvoj ljubavi između Maren (Taylor Russell), mlade žene koja uči kako da preživi na marginama društva, i Leeju, anksioznoj lutalici, koji zajedno kreću na putešestvije od hiljadu milja, a koje ih odvodi do brojnih ćorsokaka, skrivenih prolaza i zamki SAD u vreme Ronalna Reagana. Ma koliko se trudili da u svemu istraju i promene svoj život, svi putevi ih ipak vraćaju u njihove zastrašujuće prošlosti, kao i na poslednje uporište koje će pokazati da li njihova ljubav može prebroditi sve izazove.  

Pored Chalameta i Russell, koja se proslavila u Waves drami Treya Edwarda Shultsa, glumačku postavu čine i Chloë Sevigny, Mark Rylance, André Holland i Michael Stuhlbard, koji je, podsećamo, igrao Chalametovog dobronamernog, brižnog oca u Call Me by Your Name (svi pamtimo njihov dirljivi dijalog pri kraju filma).  

Pročitajte i ovo: Ovo su najzgodniji mladi glumci Holivuda!

Bioskopska premijera filma Bones and All je zakazana za 23. novembar, ali će prethodno biti prikazan i na Filmskom festivalu u Veneciji. To vidimo u novom tizeru za film, u kom Maren (Russell) gleda u oči razbarušenog Leeja. U nizu brzih kadrova, mladi par vidimo i u kamionetu, u pustinjskoj prašini i, pretpostavljamo, usred epskog putovanja po američkom kontinentu.

Iako će ovo biti jedini film ove godine u kom ćemo videti Timothéeja Chalameta (prethodno smo ga 2021. videli kao simpatiju Jennifer Lawrence u apokaliptičnom filmu Don’t Look Up), njegovi posvećeni fanovi željno iščekuju njegova dva blokbastera sledeće godine – Dune: Part Two (u kom će reprizirati ulogu Paula Atreidesa, a čija je premijera zakazana za novembar) i Wonka (rimejku filma Charlie and the Chocolate Factory, gde, takođe, igra glavnu ulogu).

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam listu najboljih LGBTQIA+ filmova, koje bi svako trebalo da pogleda

Luca Guadagnino i Timothée Chalamet uživaju da rade u zajedničkim projektima, a svaki njihov izlazak u javnost pleni obostranim poštovanjem. Call Me by Your Name je bio nagrađivani projekat zbog kog su obojica postala renomirana lica u Holivudu. Kreiranje ovog filma je za Lucu bilo posebno bitno, jer je i sam pripadnik LGBTQ+ zajednice. Podsećamo, od 2009. do 2020. godine, Luca je bio u vezi sa italijanskim režiserom i scenaristom Ferdinandom Citom Filomarinom. Čim su Luca i Timothée Chalamet ponovo udružili snage, ne sumnjamo da će i Bones and All biti film apsolutno vredan naše pažnje. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bottomtimothee

Naslovna fotografija: instagram.com/tchalamet

Dušan Veselinović

Comments