Čini se da u 2024. godini naši obrazi konačno dobijaju pažnju koju zaslužuju, barem kad je reč o makeup trendovima. Tako je boyfriend blush trend koji je upravo ukrao pažnju TikToka.

Nije iznenađujuće da su devedesete godine imale uticaj na još jedan veliki beauty trenutak koji je masovno postao popularan, pošto ta epoha podrazumeva opušten, grub i androgeni makeup look. Prvo ga je kreirala i otkrila makeup umetnica Mallory Osses, koja je priznala da je u pitanju ciklični trend, koji se vraća na velika vrata. Izraz boyfriend blush nije nov i nije ga Mallory izmislila. Termin je bio prisutan u modi, na pistama, u magazinima, ali nikad nije bio toliko popularan kao danas.

Šta je boyfriend blush?

Estetika podrazumeva mnogo prirodniji, rumeniji izgled obraza, koncentrišući se na mesta gde bi se prirodno pojavili blesci ružičaste boje. Replicira spoljašnji efekat rumenih obraza nakon utakmice ili treninga, po čemu je i dobio ime.

Ako razmišljate o boyfriend blush trendu, pomislite na prinčeve Williama i Harryja. Obojica su u mladosti imali rumenilo na sredini obraza, koje se spušta prema vilici. Izgleda mladalački, sportski, kao boyfriend blush.

@malloryosses Replying to @Thanksbuddy What is Boyfriend Blush? 💕 #boyfriendblush #blusher #oblongface @Mallory Osses @Mallory Osses ♬ original sound – Mallory Osses

Kako naneti boyfriend blush?

Umesto da koristite rumenilo za konturisanje, ova tehnika je mnogo manje precizna i podrazumeva nanošenje preko obraza, u obliku skoro pa trougla, počevši od centra lica i šireći se prema vrhu uha, kao i spolja – prema obodu vilice.

Boyfriend blush može da izgleda zanosno na svim oblicima lica, ali možete ga prilagoditi sopstvenoj strukturi kostiju i karakteristikama. Ako imate duže lice, rumenilo naneto niže čini da lice izgleda kraće i proporcionalnije.

Ako vam je lice srcoliko, boyfriend blush bi mogao biti idealan za vas. Model i glumica, Devon Aoki, oličenje je ove tehnike nanošenja rumenila, jer je rekreira na veoma zanimljiv način, tako da joj prekriva celu stranu obraza.

Ideje za boyfriend blush šminku

Uz pegice

Ovaj upečatljivi makeup trend će posebno simpatično izgledati uz pegice, koje možete da docrtate – ali ako ih imate prirodno, obavezno isprobajte ovu tehniku šminkanja.

Uz karmin u istom tonu

Ukoliko želite da vaš makeup look izgleda kohezivno i zaokruženo, najbolji način da to postignete je odabir ruža u istom tonu kao rumenilo. Ukoliko koristite kremasto rumenilo u stiku, nanesite ga i na usne, umesto karmina.

U jarkoj nijansi

Budući da je boyfriend blush tehnika šminkanja koja sama po sebi podrazumeva obilno nanošenje rumenila, ukoliko želite da sve izgleda efektnije, odaberite proizvod u jarkoj, vedroj nijasni. Neka ostatak šminke bude sveden, odnosno, u neutralnim tonovima, kako bi rumenilo još više došlo do izražaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zyanya Zahara (@zaharaadavis)

Pročitajte i ovo: Dewy blush sandwich: Tehnika nanošenja rumenila za efektni sjaj

Naslovna fotografija: instagram.com/andrewgallimakeup

Comments